Annons

Stambyte snart klart i Falkvik

Sölvesborg Snart har 159 hyresgäster i bostadsområdet Falkvik fått helt nya badrum. Inom kort avslutar Sölvesborgshem sin omfattande stamrenovering som har pågått sedan i fjol.

​Det är sent på eftermiddagen och kakelsättarna har gjort sitt för dagen. I en lägenhet på Trestenavägen i Sölvesborg tar snickaren Marcus Turesson en sista titt in i badrummet som han har jobbat med, och börjar sedan dammsuga trapphuset.

Annons
 
Här pågår stambyte, och eftersom samtliga hyresgäster bor kvar under renoveringen är det viktigt att städa varje dag. Som mest intensivt blir det för de boende under den vecka då det egna badrummet ska rustas upp, och hela lägenheten förvandlas till en byggarbetsplats med toalett och dusch ute på gården.
 
De flesta har helt klart förståelse, säger Marcus Turesson. Vi är alltid beredda på övertidsarbete för att hyresgästerna inte ska behöva vänta.
 
Som regel avverkas sex lägenheter varje vecka. Det innebär ett pressat tidsschema där de olika yrkeskategorierna måste avlösa varandra effektivt för att bli klara till fredagens besiktning.
 
På måndagar bilas de gamla golven ut, på tisdagarna kommer nya tätskikt och golvmattor på plats, på onsdagar sätts kakel och fogar, och på torsdagar monteras inredning och innertak.
 
Sölvesborgshem investerar omkring 20 miljoner kronor i projektet, som startade redan förra året. Men nu är man nästan i hamn: i oktober räknar bolaget med att samtliga 159 lägenheter i Falkvik ska ha utrustats med nya badrum, stammar och fläktsystem.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar I Sölvesborg får fimpare premie Sölvesborgshem taggar lägenheter Medling på gång i Sölvesborg "Vi ska jobba på i samma goda anda" SD tar över – så påverkas hyrespolitiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.