HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Störd hyresgäst blir utan hjälp

Malmö Hyresgästen stördes av det mesta i hyreshuset i Lund och han ville ha halverad hyra som kompensation för bristerna. Nu avslutar miljöförvaltningen ärendet.
Foto: Angelica Söderberg

Hyresgästen i det nybyggda huset i Lund vände sig till miljöförvaltningen med en lång lista på klagomål. Som Hem & Hyra har berättat handlade om allt från bullerstörningar, dålig luft, bristfällig städning av tvättstugan, stökigt nattliv och grannar som både grillade och rökte på balkongen. Under sommarhalvåret blev det alltför varmt i lägenheten och under vinterhalvåret blev det alltför kallt.

Hyresgästen hade vänt sig direkt till hyresvärden åtskilliga gånger men tyckte inte att det hjälpte och anmälde då sitt ärende till kommunens miljöförvaltning. Han menade att han var så pass störd av alla brister att han ville ha halverad hyra som skulle gälla retroaktivt från årets början. Hyresnivån är dock inget som miljöförvaltningen kan påverka. I stället har förvaltningen begärt in en rad olika uppgifter och mätningar från hyresvärden. Och det finns inget som indikerar att det finns några brister i bostaden, menar miljöförvaltningen som därför avskriver ärendet. De mätningar som genomförts handlar om buller, temperatur och ventilation.

Läs ocksåStörd hyresgäst vill ha halverad hyra

– Vi kommer att avsluta det då redovisade mätningar visar att det inte råder någon olägenhet för människors hälsa, säger Fredrik Martinsson på miljöförvaltningen i Lund.

Läs också Nya siffror: Rekordmånga i bostadskö i Skåne De köade i arton år för drömtvåan i Svedala Michael, 32, har flyttat hemifrån: "Jag är äntligen fri" Kyrkklockor tystas efter grannars klagomål

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.