Annons

Störd hyresgäst vill ha halverad hyra

Lund Buller, dålig luft, grannar som grillar på balkongen och skräp i trappan. Hyresgästen bor i ett nybyggt hyreshus i Lund och kräver sänkt hyra på grund av alla brister.
Foto: Emma Larsson/TT, Pixabay, Angelica Söderberg,

Hyresgästen flyttade in i det nybyggda hyreshuset i Lund i början av året. Omgående började problemen i huset, enligt hyresgästen. Det har rört sig om allt från låg temperatur i lägenheterna under vintern, matos och cigarettrök som via ventilationen kommer in i hans lägenhet. Dessutom störs han av högljudda grannar. Hyresgästen har påtalat bristerna vid ett flertal tillfällen för hyresvärden men hyresgästen är inte nöjd med responsen. Därför har han nu vänt sig till miljöförvaltningen i Lund som han hoppas kunna hjälpa honom. Han listar en lång rad problem som han vill få lösta. Som kompensation för alla svårigheter han har upplevt under sitt år som hyresgäst vill han ha halverad hyra som ska gälla retroaktivt från årsskiftet. Några av bristerna är:

  • Stökigt nattliv med hög musik och tunga dörrar som slår igen
  • Skräp i trapphus och korridorer
  • Ostädad tvättstuga
  • Extremt lyhört mellan lägenheterna – minsta samtal hörs
  • Kallt på vintern – 18 grader i lägenheten
  • Varmt på sommaren – 28 grader i lägenheten
  • Grannar som grillar med kolgrill på balkongen

Enligt anmälan till miljöförvaltningen har hyresgästen kontaktat hyresvärden åtskilliga gånger med sina synpunkter och även kontaktat störningsjouren när det högljudda festande gått överstyr. Men enligt hyresvärden visar störningsrapporterna att man inte kunnat upptäcka några störningar och hyresvärden har lämnat in mätningar av både värme och ljud till miljöförvaltningen. Det som återstår att göra är bullermätningar.

Annons

 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.