HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Svartmögel fäller Laholmsbo

Laholm Han förlorar inte lägenheten på grund av vanvård av sin hund, för att ha knarkat eller varit sen med hyrorna. Svartmögel blir det som fäller mannen.
Foto: Hyresnämnden
"På vissa delar var väggen luden" skriver hyresnämnden efter att ha besiktigat lägenheten.

När hyresvärden sade upp mannen hade hen en lång lista på saker som talade för sin sak. Enligt värden hade hyresgästen låtit sin hund kissa inne, knarkat i lägenheten, låtit bli att städa, haft inbrott utan att märka det, stört grannar och inte släppt in värden.

Men det var inte sant eller inte grund för uppsägning menade hyresgästen och Hyresgästföreningens ombud och saken fick avgöras av Hyresnämnden i Göteborg. Enligt nämndens beslut stämmer nästan alla invändningarna men inte på en punkt.

Läs ocksåKonflikt om tv-kanaler efter indragen fibertv-kanaler

Nämnden menar att det inte är bevisat att mannen stört sina grannar och att polisen hittade en mindre mängd narkotika i lägenheten är inte grund ”för att hyresavtalet ska upphöra”. Vidare menar nämnden att hyrorna har kommit in i tid det senaste året och då har det inte någon betydelse att de tidigare alltid var sena. Vad gäller hunden som ska ha kissat inne, har inte heller det bevisats. Att låta hyresvärden komma in i lägenheten måste man, men vid ett av tillfällena hade hyresgästen inte fått förvarning eller specifik tid när värden ville komma in.

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här och gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Det som istället blir mannens fall är svartmögel. Enligt honom själv hade han anmält att det fanns svartmögel i badrummet när han flyttade in. Hur som upptäcktes mycket mögel vid en besiktning förra året och inga tecken på att hyresgästen hade försökt att tvätta bort det. Så hyresnämnden beslut är: ”Genom att inte påtala den fortsatta tillväxten av svartmögel har XX allvarligt åsidosatt sin skyldighet som hyresgäst”.

Läs ocksåKastade ut dator och tv – får bo kvar

Uppsägningen godkänns och mannen måste flytta.

Hyresgästen har tidigare förekommit i tidningsartiklar. Mer om det här.

Läs också Olovlig andrahandsuthyrare sökte hyresgäster på Facebook Sex mil inte tillräckligt för att få hyra ut i andrahand Pensionär nekas byte trots skyhög hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.