Annons

Telge Bostäder vill att hyresgäster får välja nytt kök

Södertälje Helrenoverad lägenhet eller ett nytt badrum. Telge Bostäder vill att hyresgästerna ska få välja upprustningsnivå i framtiden.

Om allt går vägen startar Telge Bostäder renoveringen av 800 lägenheter i Fornhöjden nästa år. Eva Nygren, bolagets vd, hoppas att en ny modell för hyreshöjningar vid upprustning är på plats då.
– Vi påbörjade förhandlingar om bland annat detta för ett år sedan och hoppas nå en överenskommelse med Hyresgästföreningen, innan vi har en sådan kan vi inte påbörja moderniseringen, säger hon.

Sefkan Halbori, förhandlare på Hyresgästföreningen är positiv till att hyresgästerna ska kunna välja upprustningsnivå.
– Nu ska vi förhandla och så får se om vi kommer fram till en överenskommelse som vi tycker är bra för hyresgästerna, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Idag använder Telge Bostäder ett så kallat badrumsavtal som innebär att hyresgästen får ett nytt badrum vid renovering, mot en hyreshöjning på 567 kronor. Men Eva Nygren vill att hyresgästerna utöver badrum till exempel ska kunna välja att få ett nytt kök eller en helrenoverad lägenhet.
– Vi vet att vissa vill ha mer än ett nytt badrum men i dag kan de inte välja det och det vill vi ändra på, säger Eva Nygren.

Annons

Hon vill inte spekulera i hur stora hyreshöjningarna kommer att bli för till exempel ett nytt kök eller en helrenoverad lägenhet. Men för några år sedan fick kunderna möjlighet att som tillval välja nya, moderna kök när en enstaka 50-talsfastighet renoverades och då blev hyreshöjningen 450-500 kronor i månaden, utöver de 567 kronorna som ett badrum kostar.

Eva Nygren vill även höja summan för de som väljer att få ett nytt badrum med det så kallade badrumsavtalet.
– Det är ett gammalt avtal och vi behöver justera upp summan, säger hon. 

Annons
Läs ocksåTelge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023
Läs också Oväntat besked - hyresgäster med höga hyror slipper hyreshöjning i två år Radonproblem inte lösta – över 100 hyresgäster bor i lägenheter med höga radonhalter Telge Bostäder erbjuder flest sommarjobb: "Vi vet att de här jobben är viktiga" Telge Bostäder blöder miljoner – nu sänks hyran för att få tomma lägenheter uthyrda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.