HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Telge Bostäder vill höja med nära 4 procent

Södertälje Ökade kostnader för uppvärmning. Det är ett av skälet till att Telge Bostäder vill höja hyran med 3, 85 procent nästa år.

Telge Bostäder och Hyresgästföreningen har precis startat förhandlingarna som avgör hur hög hyreshöjning bolagets 10 00 hyresgäster får 2013.

Får Telge Bostäder som de vill höjs hyran med nära fyra procent från första januari. Skälet till höjningen är enligt bolagets vd, Eva Nygren, ökade kostnader för värme och vatten men även fortsatt höga kostnader för underhåll och reparationer.

Annons
Läs ocksåSista steget tas i Umeå

Sefkan Halbori, förhandlare på Hyresgästföreningen Stockholm, är kritisk till kravet.

– Deras krav är förhållandevis högt med tanke på att tillväxten är sämre än tidigare och arbetslösheten ökar. Vi hade uppskattat om de hade vägt in den eknomiska situationen i Sverige på ett bättre sätt, säger han.

Annons
Fakta: Hyreskrav i Stockholm 2013

Svenska Bostäder: 2,3-4,1 %
Familjebostäder: 2,3-4,1 %
Stockholmshem: 2,3-4,3%
Fastighetsägarna: 2,3-4,2 %
Huge, Huddinge: 4,5 %
Ekerö Bostäder: 2,96 %
Upplands-Brohus: 2,3 %
Järfällahus: 3,4 %
Värmdö Bostäder: 2,9 %
Telge Bostäder: 3,85 %
Haninge Bostäder: 3,32 %

 

 

Läs också Hyressänkning i Hässelby Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.