Annons

Tummen ner för Stefan Attefall

Nyheter Bostadsminister Stefan Attefall är ingen favorit hos landets regionombud. Nästan nio av tio i Hem & Hyras enkät ger honom underkänt.

De senaste åren har kritiken mot det otillräckliga byggandet i Sverige haglat från flera håll.

Och missnöjet mot Stefan Attefall (KD) avspeglas inte minst hos ombuden till Hyresgästföreningens förbundsstämma.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En enkät som Hem & Hyra genomfört på plats visar att inte mindre än 109 av 128 tillfrågade tycker att bostadsministern skött sitt arbete dåligt eller mycket dåligt.

I sin blogg riktar Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman hård kritik mot Stefan Attefall, som beskylls för en bostadspolitik där de sämre bemedlade lämnas i sticket.

Annons

”Nog får man intrycket av att han jobbar för att de som redan har en bostad ska kunna göra sig en slant eller två på de som inte har någon bostad”, skriver hon.

Läs ocksåStriden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg

I en replik till enkäten försvarar bostadsministern regeringens politik.

– Jag tolkar det som att det finns en otålighet att det ska hända mycket i bostadsfrågorna. Regeringen arbetar för högtryck för att skapa en bättre fungerande bostadsmarknad.

Annons

Som exempel nämner Stefan Attefall att man tillsatt flera utredningar, både för att stärka hyresrättens ställning och för att få fart på byggandet av nya bostäder.

Läs ocksåGranskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år"

– Vi har bland annat föreslagit sänkt fastighetsskatten på nybyggda hus, vilket kommer att göra det lönsammare att bygga och investera i hyresrätter. Vi har också tillsatt en utredning som tittar på hur hyresrätter skiljer sig åt skattemässigt från andra upplåtelseformer, och vad man kan göra åt det.

Fakta: Så svarade ombuden

Hur tycker du Stefan Attefall sköter sitt jobb som bostadsminister?

Mycket dåligt: 50 personerDåligt: 59 personerBra: 7 personerVet ej: 12 personer

Antal svarande: 128

Läs också Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.