Annons

Tvångsförvaltning i Rönneshytta

Örebro Hyresnämnden beslutade i dag att fastigheten i Rönneshyttan ska tvångsförvaltas. Askersundsbostäder tar över och hyresgästerna får behålla värmen.

Under eftermiddagen hölls en förhandling i Hyresnämnden om den fastighet i Rönneshytta där hyresgästerna riskerat att bli av med vatten och värme sedan hyresvärden inte betalat sina räkningar.

Skulderna var från början på runt 200 000 men hade nu betalats av till hälften. Men då hyresvärden inte dök upp till förhandlingen, drev Hyresgästföreningen igenom sitt krav på tvångsförvaltning.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hur kom det sig att han inte dök upp?

– Ja du, bra fråga. Han verkar väldigt konflikträdd måste jag säga, säger Lotta Zaine på Hyresgästföreningen.

Annons

Hur påverkade det förhandlingen tror du?

Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.

– Han hade haft en bättre chans om han hade varit närvarande, eftersom han hade betalat av så stor del av skulden men glömt att meddela det. Men jag tror att det här blir bäst för hyresgästerna.

Var det lätt eller svårt att övertyga Hyresnämnden?
– Det var relativt lätt att få igenom detta eftersom elbolaget hade som krav att de ville ha sina pengar i dag om han skulle fortsätta som värd, säger hon.

Annons

Nu tar Askersundsbostäder över förvaltningen tillsvidare och det är dit hyresgästerna ska betala in sin hyra i fortsättningen.

Läs ocksåSvenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertidEtt höghus som träffas av en solstråle och en ung man.

– Jag har just skrivit ett brev till medlemmarna i fastigheten om vad beslutet blev och vad det innebär för dem. Så de kommer inte bli av med vare sig värme eller vatten nu, säger Lotta Zaine.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.