HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvångsförvaltning i Rönneshytta

Örebro Hyresnämnden beslutade i dag att fastigheten i Rönneshyttan ska tvångsförvaltas. Askersundsbostäder tar över och hyresgästerna får behålla värmen.

Under eftermiddagen hölls en förhandling i Hyresnämnden om den fastighet i Rönneshytta där hyresgästerna riskerat att bli av med vatten och värme sedan hyresvärden inte betalat sina räkningar.

Skulderna var från början på runt 200 000 men hade nu betalats av till hälften. Men då hyresvärden inte dök upp till förhandlingen, drev Hyresgästföreningen igenom sitt krav på tvångsförvaltning.

Läs ocksåSå hög temperatur får du acceptera inomhus

Hur kom det sig att han inte dök upp?

– Ja du, bra fråga. Han verkar väldigt konflikträdd måste jag säga, säger Lotta Zaine på Hyresgästföreningen.

Hur påverkade det förhandlingen tror du?

Läs ocksåAllt större brist på bostäder för äldre

– Han hade haft en bättre chans om han hade varit närvarande, eftersom han hade betalat av så stor del av skulden men glömt att meddela det. Men jag tror att det här blir bäst för hyresgästerna.

Var det lätt eller svårt att övertyga Hyresnämnden?
– Det var relativt lätt att få igenom detta eftersom elbolaget hade som krav att de ville ha sina pengar i dag om han skulle fortsätta som värd, säger hon.

Nu tar Askersundsbostäder över förvaltningen tillsvidare och det är dit hyresgästerna ska betala in sin hyra i fortsättningen.

Läs ocksåTrögt för kommunerna att ta emot nyanlända

– Jag har just skrivit ett brev till medlemmarna i fastigheten om vad beslutet blev och vad det innebär för dem. Så de kommer inte bli av med vare sig värme eller vatten nu, säger Lotta Zaine.

Läs också Så mycket minskade inbrotten – kommun för kommun Skebo bygger nytt i Kåge

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.