HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

USB-minne bevis i rättegång om förtal

Stockholm Hyresgästföreningen har stämts på 100 000 kronor av en anställd. I rättegången den 19 mars är ett bevis en inspelning på ett USB-minne som uppges innehålla kränkningar och hot.

Tingsrätten i Stockholm har avsatt två dagar, 19:e och 20:e mars till rättegången mellan den anställde på Hyresgästföreningen region Stockholm och Hyresgästföreningen region Stockholm.

Listan på vittnen som ska förhöras innehåller bland annat namn som Greger Björkegren, före detta ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm. Tillsammans med flera andra vittnen ska han bidra till att det blir ett slut på den juridiska process som startade med att den anställde lämnade in en stämningsansökan mot två chefer på Hyresgästföreningen region Stockholm i maj 2014.

Läs ocksåAnders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000"

Som bevis har den anställde skickat in ett USB-minne som innehåller inspelningar från två möten, det ena 55 minuter långt och det andra en timma och 15 minuter. Den anställde hävdar att en av inspelningarna innehåller hot och kränkningar från den anställdes chef, information som sedan fördes vidare av den andra chefen och därefter ledde till att den anställde stämde båda cheferna för förtal.

Den andra bandinspelningen uppges innehålla bevis för att en av cheferna har spridit vidare alternativt förtalat den anställde till flera andra personer.

Läs också Nu kan Yasmine pusta ut – Högsta domstolen prövar inte hyresvärdens stämning Lilian och Pontus vann segdragen tvist mot värden i Högsta domstolen Sopböter – då behöver du inte betala: ”Det är en sorts skrämseltaktik” Stämdes när hon ville flytta – nu tar advokaten Yasmines fall till Högsta domstolen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.