HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Vi kommer ta ut mindre vinster i framtiden”

Stockholm Stockholms stad har kritiserats för att ha tagit ut miljardvinster från bostadsbolagen. Men enligt Joakim Larsson, (M), är det slut på stora vinstuttag.

I går kom beskedet att kammarätten kommer att pröva om Stockholm stad följde lagen när de beslutade att ta ut en vinst på 1, 3 miljarder kronor från bostadsbolagen under 2012.  Tidigare i år beslutade staden att ta ut ytterligare 3, 350 miljarder kronor ur Familjebostäder, Svenska Bostäder och Stockholmshem. Även detta beslut har överklagats. En av de som överklagat vinstuttaget är Rolf Falk, hyresgäst hos Svenska Bostäder. Han är orolig att staden kommer att fortsätta ta ut stora vinster ur bolagen om inte kammarätten sätter stopp.

Joakim Larsson, ytterstadsborgarråd, (M), i Stockholm stadshus, kommer ni att ta ut stora vinster de närmaste åren ?
– Nej, att vi har kunnat ta ut stora vinster beror på att vi sålt fastigheter. Men nu har intresset för att ombilda minskat rejält så då är det logiskt att även vinsterna minskar, säger Joakim Larsson.

Annons
Läs ocksåHyresgäster får miljonersättning för bullerstörningar

Greger Björkegren, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm, anser ju att ni med den bostadsbrist som råder i Stockholm, borde låta alla vinster gå till att bygga fler bostäder. Vad anser du om den åsikten ?
– Jag håller inte med. Vi har råd att både hålla en hög takt i byggandet, renovera och utveckla andra saker i bostadsområdena. Pengarna i bolagen tillhör stockholmarna och därför är det bra att vi satsar på saker som kommer alla till del, säger Joakim Larsson.

Vad tycker du om att kammarätten har beslutat att pröva om erat vinstuttag är lagligt ?
– Det är bra att det prövas även om vi är säkra på att vi har tolkat lagen rätt, säger han.

Annons
Läs också Hyresgästerna i världskända "Sockerbiten" i Björkhagen värnar om sitt hus: "Vi behöver en egen arkitekt" Överenskommelsen klar – hyrorna höjs för 165 000 Stockholmare Efter fem års arbete: Stockholms nya hyresmodell skrotas Elisabeth får tillbaka 27 000 – värden tog betalt två gånger för balkonginglasning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.