HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Vi tar ventilationsbrister på största allvar”

Botkyrka Hyreshusen i Fittja skulle ha en godkänd ventilation 2013 men har det inte än idag. 32 av Botkyrkabyggens 113 hyresfastigheter har inte en godkänd ventilation.

Hem & Hyra har i en rad artiklar visat att flera bostadsbolag inte tar ansvar för hyresgästernas inomhusmiljö och ser till att lägenheterna har en godkänd ventilation. Botkyrkabyggen tillhör de bolag som har ett stort antal hus med underkänd ventilation.

Bolaget har 113 fastigheter och av dessa har 32 fastigheter enstaka lägenheter eller hela hus underkänd ventilation. I vissa fall håller bolaget på att kontrollera ventilationen. Men i flera hus skulle ventilationen vara kontrollerad och godkänd 2013 men än i dag har hyreshusen på Värdshusvägen 1-16, 20-26 och 32-42, Storvretsvägen 29-33 och Passvägen 11 och 29 inte godkänd ventilation.

Läs ocksåBrister i ventilation hos stora bostadsbolagSå funkar ventilation i en lägenhet.

Husen på Tunavägen 33-39 och 14-24 skulle varit kontrollerade 2014 men är inte kontrollerade tre år senare.

Annons

Camillla Borgström, informationsansvarig på Botkyrkabyggen kommenterar bristerna så här i ett mejl:
”Givetvis tar vi detta på största allvar och arbete pågår med att få godkänt överallt. Led i detta är utredningar eller åtgärdsprogram som antingen redan pågår eller är planerade. Exempel på detta är:

*I Norsborg har vi fått en hel del Ej godkänt i år och där håller vi på med åtgärder för att få godkänd OVK.
*I Fittja har ventilationen rensats under året. För låghusen har vi beställt ett åtgärdsprogram och därefter injustering. Efter det ny OVK. Beräknas bli klart i år.
*När det gäller punkthusen i Fittja är dessa under utredning.

Annons
Läs ocksåBostadsbolag hotas av 1,4 miljoner i böter

”Har nu letat lite ytterligare och fått fram följande gällande de hus i Fittja som underkändes redan 2013: Till att börja med var det väldigt svårt att fastställa exakt orsak till problemet. Efter många efterforskningar kunde man dock konstatera att det under ett hus rostat hål i en kanal placerad under husets bottenplatta. Trots ihärdiga försök har man inte förrän nyligen hittat en leverantör som har möjlighet att åtgärda just detta ganska kniviga problem. Därav den långa tidsåtgången”.

Läs också Stora ventilationsbrister hos Förvaltaren och Värmdö Bostäder Huge: Alla lägenheter ska ha godkänd ventilation 2018 Morddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.