Annons

Victoria Park köper lägenheter i Linköping och Markaryd

Linköping Drygt 1 400 hyresgäster i Linköping och drygt 700 i Markaryd ser ut att få en ny hyresvärd. Bolaget Victoria Park är på väg att köpa fastigheterna.

Victoria Park AB köpte i slutet av förra året skandalomsusade Herrgården i Rosengård, Malmö. Nu är bolaget på väg att etablera sig i Östergötland och Småland.

Enligt ett pressmeddelande från Victoria Park finns ett avtal om att bolaget köper sammanlagt 2 178 lägenheter, med övertagande 15 juli. Säljare är Hyresbostäder i Sverige II AB och Markarydbostäder Holding AB. Affären genomförs under förutsättning att Victoria Park lyckas lösa finansieringen, genom bland annat en nyemission av aktier.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

”Affären är av strategisk betydelse för Victoria Park då vi genom förvärvet tar ett stort steg i vår ambition att etablera oss som en betydande aktör på svenska bostadsmarknaden”, skriver Victoria Parks vd Greg Dingizian i pressmeddelandet.

1 428 lägenheter i stadsdelarna Ryd och Skäggetorp i Linköping samt 750 i Markaryd berörs.

Annons
Läs också Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Elaine drabbades av nyckelkaos - soporna samlades på hög Bytte sambo för att få behålla lägenhet - nu vräks boråsaren Så blir din hyra 2021 i Östergötland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.