HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vild kråka och hundattack bakom hyresvärds flyttkrav

Malmö Hyresgästen fick upprepade varningar efter misskötsel. Efter att hans hund bitit ihjäl en av grannarnas hundar ställer värden nu krav på att mannen lämnar lägenheten.

Mannen har tidigare gått med på att skriva ett nytt hyresavtal som löper en månad i taget och med lika lång uppsägningstid. Bakgrunden är allmän misskötsel, stök och hög musik under sena kvällar.

Nu vill hyresvärden att mannen lämnar lägenheten på Kirseberg för gott, som grund ligger bland annat incidenter med olika djur. I slutet av september förra året ska hans hund ha attackerat en av grannarnas hundar på fastighetens gård och bitit den så svårt att den senare dog. Grannarna är  rädda för att något liknande ska hända igen.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

När personal från Heimstaden besökte mannen träffade de på en vild kråka som bodde i lägenheten och levde på hundmat. Fågeln ska ha bott med hyresgästen under 13 års tid. Länsstyrelsens djurskyddsenhet gjorde ett eget besök i höstas och påpekar i sin rapport att det inte är tillåtet att hålla vilda djur fångna och uppmanar mannen att göra något åt problemet.

Hyresgästen har meddelat Heimstaden att den aggressiva hunden har flyttat ut på landet. Men det tror inte hyresvärden på och har nu tagit fallet vidare till hyresnämnden.

Läs också Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.