Annons

400 nya lägenheter i Västerås nu i fara

Västerås Slopat investeringsstöd kan innebära att bygget av 400 hyreslägenheter i Västerås ställs in. Varningen kommer från Hyresgästföreningen.
Hyresgästföreningen varnar för att två stora byggprojekt i Västerås inte blir av när investeringsstoppet slopas.

Det statliga investeringsstödet som gått till hyreslägenheter och studentbostäder med pressade hyror försvinner vid årsskiftet. Det blir resultatet av den budget som Moderaterna och Kristdemokraterna fick igenom i riksdagen i förra veckan.

Hyresgästföreningen i Västerås går nu ut och varnar för vilka konsekvenser det kan få för den lokala bostadsmarknaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Ett flertal bostadsföretag har redan ansökningar inne eller håller på att förbereda nya ansökningar. Bara i Västerås finns det över 400 planerade lägenheter som nu ser ut att gå om intet, säger förhandlaren Johan Kretz i en kommentar.

Nils Ludvigsson Fastigheter planerar att bygga 300 lägenheter centralt i staden. Mimer är på gång med 128 lägenheter i Bäckby centrum. Företaget väntar bara på klartecken för investeringsstöd.

Annons

Båda satsningarna riskerar nu, enligt Hyresgästföreningen, att gå om intet.

Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Ett slopat investeringsstöd innebär inte bara att bostadsföretag inte längre kommer att kunna ansöka om stöd. Risken är dessutom att redan påbörjade och färdiga byggprojekt nu ställs inn.

Detta eftersom länsstyrelsen efter årsskiftet inte kommer att få behandla ansökningar om stöd, även om dessa kommit in före den tidpunkten.

Annons

– Det här är en åtgärd som kommer att påverka möjligheterna att bygga bostäder med rimliga hyror mycket negativt, säger Johan Kretz.

Läs ocksåHär är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkasBildkollage med en ryggtavla i blå jacka och röd stickad mössa. En husfasad med balkonger och ett förstoringsglas i vilket man ser fingrar som håller en penna och skriver på ett andrahandsavtal.
Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.