HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

400 nya lägenheter i Västerås nu i fara

Västerås Slopat investeringsstöd kan innebära att bygget av 400 hyreslägenheter i Västerås ställs in. Varningen kommer från Hyresgästföreningen.
Hyresgästföreningen varnar för att två stora byggprojekt i Västerås inte blir av när investeringsstoppet slopas.

Det statliga investeringsstödet som gått till hyreslägenheter och studentbostäder med pressade hyror försvinner vid årsskiftet. Det blir resultatet av den budget som Moderaterna och Kristdemokraterna fick igenom i riksdagen i förra veckan.

Hyresgästföreningen i Västerås går nu ut och varnar för vilka konsekvenser det kan få för den lokala bostadsmarknaden.

Läs ocksåIngemar möttes av mosad framskärm – fler skador när bilar växer ur p-platserna

– Ett flertal bostadsföretag har redan ansökningar inne eller håller på att förbereda nya ansökningar. Bara i Västerås finns det över 400 planerade lägenheter som nu ser ut att gå om intet, säger förhandlaren Johan Kretz i en kommentar.

Nils Ludvigsson Fastigheter planerar att bygga 300 lägenheter centralt i staden. Mimer är på gång med 128 lägenheter i Bäckby centrum. Företaget väntar bara på klartecken för investeringsstöd.

Båda satsningarna riskerar nu, enligt Hyresgästföreningen, att gå om intet.

Läs ocksåGudrun och grannarna utan balkong två somrar i rad efter ras: "Bedrövligt"En balkong är helt borta efter raset. Övriga stöttas med byggställningar för att inga fler olyckor ska inträffa. Men hyresgästerna har varit utan sina uteplatser i ett drygt år nu. Hyresvärden har satt ut utemöbler som en kompensation i väntan på de n

Ett slopat investeringsstöd innebär inte bara att bostadsföretag inte längre kommer att kunna ansöka om stöd. Risken är dessutom att redan påbörjade och färdiga byggprojekt nu ställs inn.

Detta eftersom länsstyrelsen efter årsskiftet inte kommer att få behandla ansökningar om stöd, även om dessa kommit in före den tidpunkten.

– Det här är en åtgärd som kommer att påverka möjligheterna att bygga bostäder med rimliga hyror mycket negativt, säger Johan Kretz.

Läs ocksåAthena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa"
Läs också Evy, 91 orkade inte flytta två gånger − straffas med dubbla hyror Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.