Annons

600 nya hyresrätter i ny stadsdel

Stockholm Nu är det klart att Familjebostäder bygger 600 nya hyresrätter när Ericssons gamla fabriksområde vid Älvsjö Station ska bli en ny stadsdel.

JM och Familjebostäder köper fastigheterna Kabelverket 2 och Kabelverket 7 i LM Ericssons gamla fabriksområde vid Älvsjö station. Tanken är förstås att bygga bostäder i området som nu ska förvandlas till moderna stadskvarter. Sammanlagt bygger de båda aktörerna 900 lägenheter och tillsammans med tidigare planer bygger Familjebostäder 600 nya hyresrätter i det gamla fabriksområdet. 

Fastigheterna består av ett antal industri- och kontorsbyggnader som är byggda från tidigt 1900-tal fram till 1990-talet. Omvandlingen till bostäder innebär att de flesta byggnaderna kommer att rivas. Undantaget är en kontorsbyggnad som är byggd på 60-talet där det utreds om det går att bygga om till studentbostäder med en möjlig inflyttning redan hösten 2015.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Familjebostäders hyresrätter har en möjlig inflyttning från hösten 2016. Vilken typ av lägenheter och vilka hyresnivåer det blir är fortfarande oklart.

Annons

– Eftersom detaljplaneprocessen fortfarande pågår så vet vi inte ännu exakta lägenhetsstorlekar. Vi hoppas på ett antagande av detaljplanen vid årsskiftet och efter det vet vi närmare, säger Jenny Lundmark, pressansvarig Familjebostäder och fortsätter.         

– Vi strävar efter att produktionen ska vara så kostnadseffektiv som möjligt och vi lutar oss mot Lagen om offentlig upphandling som garant för att det ska bli bästa pris. När vi förhandlar hyrorna för vår nyproduktion så ska de matcha produktionskostnaderna och motsvara bruksvärdet.

Annons
Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.
Läs också Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt" Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.