HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda

Uppsala En protestlista med över 650 namn. Det lämnade Hyresgästföreningen över i veckan till kommunalråd Erik Pelling (s), i protest mot att kommunen planerar omfattande försäljningar av hyresbostäder i Gottsunda.
Jens Nilsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Uppsala-Knivsta, överlämnar protestlistan till Erik Pelling.

Överlämningen av namninsamlingen skedde digitalt. Sedan Uppsala kommun för ett par år sedan lanserade planerna på försäljning i Gottsunda har Hyresgästföreningen jobbat för att försöka få kommunen att ändra sig. Först och främst kräver Hyresgästföreningen att försäljningen stoppas. Om det inte går, vill Hyresgästföreningen att Uppsalahem köper de aktuella fastigheterna, som idag förvaltas av Uppsala kommuns fastighets AB, Ukfab.

Uppsala kommun vill sälja Gottsunda centrum samt 300 lägenheter i samma stadsdel.

Enligt Jens Nilsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Uppsala Knivsta, tyder det stora antalet namn på att det finns ett stort missnöje bland hyresgästerna.

– Vi hoppas att de här känslorna tas på allvar och tas i beaktning när kommunen fortsätter arbetet med försäljningen.

Försäljningen ska ske genom en idékoncepttävling där spekulanter får presentera förslag för hur de vill utveckla Gottsunda centrum. På så sätt hoppas kommunen hoppas kunna hitta en seriös köpare.

Men det lugnar inte Ingrid Pineiro, förtroendevald inom den lokala hyresgästföreningen Valthornet, och andra boende. Hon tror att risken blir sämre service, minskat inflytande och höjda hyror när en annan aktör tar över.

Läs ocksåKommunerna får ansvar för att fixa fram bostäder åt flyktingar

– När kommuner säljer ut bostäder till privata bolag blir ägandet ofta kortsiktigt och underhållet eftersatt. Det här innebär en stor otrygghet för oss hyresgäster.

Läs också Tusentals originalfönster slängs – hyresgästen Inga: "Kvaliteten på de nya är sämre" Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben Ombildningssvindel – ledamot tvingas betala tillbaka 7 miljoner Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.