Annons

Ägaren delgiven – nu ska de två husen i Blötberget tömmas

Ludvika Ägaren till de två husen i Blötberget som stängts av räddningstjänsten har nu delgivits beslutet. Det betyder sannolikt att husen ska vara tömda nästa vecka. Annars hotas ägaren av vite.
Foto: Conny Pettersson
Ett av husen som räddningstjänsten anser vara för farligt för att bo i.

Räddningstjänsten Dala Mitt beslutade den 30 november att stänga de två husen i Blötberget utanför Ludvika. Samtidigt utfärdade räddningstjänsten förelägganden om åtgärder för tre andra hus i byn. Sedan dess har man med polisens hjälp försökt delge kvinnan som står som ägare till de fem husen via bolaget SR Team Städ. Kvinnan är numera skriven i Ställdalen, men har tidigare bott på samma adress som skandalvärden Tino Bessou.

Polisen har inte fått tag på kvinnan och nu har räddningstjänsten beslutat om det som kallas ”särskild delgivning med juridisk person”. Det betyder att ägaren betraktas som delgiven även om hon inte läst beslutet. Delgivningen har skett utan polisens hjälp.
– Polisens delgivningsman har varit ett tiotal gånger på alla möjliga adresser, utan att få tag på ägaren. Därför har vi att gått vidare med den här metoden, säger Anders Sörman som är kommunikatör på räddningstjänsten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

SR Team Städ har nu fem arbetsdagar på sig att åtgärda bristerna, vilket inte är särskilt troligt att det görs. Husen är i mycket dåligt skick och ägaren verkar dessutom ha gått under jorden. Därmed återstår att husen töms.
– Vi kommer besöka fastigheterna i nästa vecka för kontroll. Om fastigheterna inte är tömda kommer vi att gå vidare med begäran om vite, säger Anders Sörman.

Annons

Vad händer om hyresgästerna fortfarande bor kvar efter att husen stängs?
– Vi vräker aldrig människor, det är inte vår uppgift. Men då konstaterar vi att ägaren inte har gjort det vi kräver och då är det ju vite som gäller. Om man inte gör som lagen säger måste man betala för det, säger Anders Sörman.

Enligt uppgifter till Hem & Hyra bor det endast ett fåtal personer kvar i husen.

Annons
Läs ocksåElen avstängd – hyresgästerna flyr värsta värdens hus
Läs också Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Klagar på de boende – själv har Bessou 10 år gamla hyresskulder När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.