Annons

Elen avstängd – hyresgästerna flyr värsta värdens hus

Nyheter Nu är elen avstängd i Värsta värdens hus i Ställdalen. Hyresgästen Zlatko Aleksiev och hans familj ska flytta på måndag – men fram till dess får de klara sig utan el och värme.
Foto: Pavel Koubek
Utan el. I dag den 21 januari stängdes elen av för en barnfamilj i ett av centrumhusen i Ställdalen. Den 1 februari riskerar resten av hushållen som bor kvar att bli utan el. Varmvatten saknar de redan.

Till slut tröttnade elbolagen på att Tino Bessou, Sveriges värsta hyresvärd, inte betalar sina räkningar. I dag på förmiddagen åkte en tekniker ut och stängde av elen för huset där Zlatko Aleksiev bor tillsammans med fru och två barn, fyra och sju år gamla. I och med att de har direktverkande el så försvinner också värmen. På måndag får de tillträde till ett nytt boende, de har hyrt ett hus i Ställdalen, men fram tills är det riskerar de att få bo utan el och värme om de inte kan få hjälp av kommunen med något slags nödboende.

– Jag bad till teknikern som stängde av strömmen att vänta tills på måndag, men han sa att de var tvungna att stänga av i dag. Vad ska jag göra?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han är glad över att ha hittat ett nytt boende men upprörd över att hyresvärden Hilldex och dess företrädare Tino Bessou inte ens sköter grundläggande saker som att se till att det finns el och värme i lägenheterna.

– Jag har betalat hyra fram till sista januari. Då borde det finnas el i min lägenhet!
I huskroppen där Zlatko Aleksiev bor är han och familjen de enda som bor kvar. Alla andra har flyttat.

Förvisso står ägaren till det städbolag som tagit över de utdömda husen i Blötberget skriven på adressen. Men hon har aldrig synts där. Hon är också tidigare sambo med Tino Bessou.

Annons
Läs ocksåHem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp
Hus utan ljus. Ställbergsvägen 20-22 i Ställdalen saknar el eftersom värden inte betalat räkningarna.

I en annan av huskropparna bor det en handfull hushåll. De kommer att få ha elen kvar till och med den första februari, men varmvattnet är de redan av med. Margita Zickbauer är en av dem. Hon hade hoppats på att kunna bo kvar, men nu börjar hoppet ta slut. På drygt en vecka måste hon hitta ett nytt boende om hon och dottern inte ska få klara sig utan el i lägenheten och i resten av huset, eftersom värden har ett gruppabonnemang där även el ska ingå i hyran.

– Det tär på mig både psykiskt och fysiskt. Jag har KOL och den har blivit sämre av hela situationen. Jag hoppas att kommunen kan hjälpa mig att hitta ett nytt boende, säger Margita Zickbauer.

Första gången elen stängdes av var två dagar före jul. Andra planerade avstängningen räddades hyresgästerna av kylan. I dag är det fem plusgrader i Ställdalen i norra Örebro län och nu är hoten ett faktum. Det är på uppdrag av elhandelsbolaget som elnätsbolaget Ellevio stängt av elen den här gången. När Margita och de andra hyresgästerna ska få elen avstängd om en och en halv vecka är det Ellevio som stänger av på grund av skulderna till dem, som är på ett sexsiffrigt belopp. Hilldex har även skulder för vatten och avlopp på omkring 350 000 kronor.

Läs ocksåVärst 1: Värsta värdens hus stängt - för farligt att bo i

När Hem & Hyra ringer upp Tino Bessou så svarar han.

Annons

Hej Tino, varför betalar du inte elräkningarna för dina fastigheter i Ställdalen?

Klick. Samtalet bryts.

Läs också Skandalvärd slipper undan vite - ännu en gång Ägaren om husen i Blötberget: ”Jag fick höra att det var det bästa skicket på två år” Ex-politiker ny ägare till Sveriges mest ökända hyreshus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.