HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Beslut om affär i Rannebergen skjuts upp

Göteborg Göteborgs kommunfullmäktige tar inte ställning till Victoria Park-affären i Rannebergen imorgon. Men hyresgästerna kommer att demonstrera ändå. ”Vi ska in. Det kommer att gå fyra gratis bussar”, säger Camilla Liljeblad, Rannebergens Hyresgästförening.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om planerna på att sälja 289 av kommunala Bostadsbolagets lägenheter i Rannebergen till privata Victoria Park.

Kommunens bostadskoncern Framtiden beslöt på sitt möte i oktober att politikerna skulle få ta ställning till affären. Frågan skulle upp på kommunfullmäktiges möte den 23 november. Men nu visar det sig att det inte blir så.

Läs ocksåDärför är tandhälsa en fråga om pengar och var du bor – Mohamed förlorade sju tänderFamilj som sitter i soffan.

– Nej, det är alldeles för snart. Vi behandlar det i kommunstyrelsen på onsdag, så det borde komma upp till kommunfullmäktige den 7 december, säger Ann-Sofie Hermansson till ETC Göteborg.

Som Hem & Hyra har berättat kommer det dock att hållas en protestmanifestation vid Kronhuset inför mötet på torsdag. Den påverkas inte av att beslutet bordläggs. Det meddelar Camilla Liljeblad, ordförande i Rannebergens lokala hyresgästförening.

– Vi ska in. Det kommer att gå fyra gratis bussar från Rannebergens centrum klockan 15 imorgon. Det verkar komma många människor, även från andra stadsdelar efter vad vi hört, säger Camilla Liljeblad.

Läs ocksåTopbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar

Hon ser det som positivt att beslutet skjuts fram ett par veckor.

– Då kan vi samla på oss ännu fler grejer att lägga fram. Det har ju gått ganska fort allt det här, säger Camilla Liljeblad.

LÄS MER:

Läs ocksåKommunerna får ansvar för att fixa fram bostäder åt flyktingar

”De ska få veta att vi finns” – hyresgäster i Rannebergen planerar manifestation

 

Läs också Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben Dystra kartläggningen: Inga stöd till hyresgäster att vänta – politikerna håller i pengarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.