Annons

Bromöllahems nya hyror sätter trenden

Bromölla Nästa år höjs hyrorna i genomsnitt med 0,37 procent för Bromöllahems hyresgäster. Enligt Hyresgästföreningen Region norra Skåne är trenden för låga hyreshöjningar nu satt.

Höjningarna inom Bromöllahems bestånd kan variera beroende på faktorer som läge och standard. Detta innebär att vissa hyresgäster kommer att få högre höjning än snittet på 0,37 procent och andra lägre.

– Detta är det fjärde bolaget vi sluter en överenskommelse med i år och vi är nöjda med samtliga förhandlingar, i vilka vi har lyckats hålla nere hyreshöjningarna åt hyresgästerna, säger Emma Bülow, förhandlare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I och med att hyran för 20 procent av lägenheterna inom allmännyttan är klara tror Emma Bülow att hyresnivån för kommande förhandlingar är etablerad.

Annons

– Tittar man på olika förhandlingsresultat så brukar hyrorna ligga på ungefär samma nivå i regionen men även nationellt. Ofta rör det sig enbart om några tiondels procent upp eller ner. Men om alla hyror inom allmännyttan i vår region kommer att ligga så lågt vågar jag inte lova men jag tror det.

Bromöllahem äger och förvaltar drygt 1 000 lägenheter i Bromölla kommun.

Annons
Läs ocksåSkenande hyror för nya lägenheter
Pengar i en portmonnä.
Läs också Lidingö sist ut att höja hyran Sista hyresuppgörelsen klar i väst Nya hyror hos Holger Blomstrand Byggen och renoveringar orsakade tuffa förhandlingar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.