Annons

De flesta bostadsbolag säger ja till alkohol

Södermanland Alla kommunala bostadsbolag i Mälardalen säger nej till sprit. Men öl eller vin kan gå bra ibland. Det visar Hem & Hyras granskning av bolagens representation.

Hem & Hyra har frågat de kommunala bostadsföretagen i Mälardalen om deras kostnader för representation till anställda och affärskontakter. Störst representationskonto har Uppsalahem. Minst har Arbogabostäder.

I fråga om policy för om och när alkohol får serveras är merparten av de 25 bolagen tämligen ense – starksprit ska inte förekomma över huvud taget men öl eller vin kan serveras i begränsad mängd i undantagsfall. De flesta bolagen anger den begränsade mängden till ett glas öl eller vin, men undantag finns. Uppsalahem tillåter två glas vin i samband med middag.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hebygårdar bjuder sin personal på julmiddag varje år och då ingår två glas vin.

Sex bolag uppger att de inte bjuder på alkohol under några omständigheter: Strängnäs Bostads AB, Östhammarshem, Flens Bostads AB, Håbohus, Vingåkershem, Arbogabostäder och Hyresbostäder Tillberga.  

Annons
Läs också Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Anhörig fotade vanvårdad lägenhet – nu blir hyresgästen av med kontraktet Anmälde inte adressändring i tid – får böta 3 500 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.