Annons

Det blir ingen försäljning av Ekerö Bostäder

Ekerö Den utdragna försäljningen av Ekerö Bostäder avbryts. Det beslutade kommunfullmäktige i går. Det finns inga köpare och den rådande finanskrisen ges som förklaring.
Ingemar Garneland, vd i Ekerö Bostäder är lättad.
– Från personalens synpunkt känns det väldigt bra. Vi hoppas förstås att vi kan utveckla bolaget framåt. Det har varit en utdragen process, nästan åtta månader. Klart att det skapar en viss osäkerhet och svårigheter med framtida planering, säger Ingemar Garneland.
 
Fullmäktige beslutade också att ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda och analysera hur man ska stärka bolagets finansiella ställning, samt ge nya ägardirektiv.
 
Per Eskilsson, kontaktperson i ”Nätverket Rädda Ekerö Bostäder” berättar att gårdagens beslut var helt odramatiskt.
– Det är ingen som har lämnat några bud och det har inte skett några som helst förhandlingar.

Han menar att det har varit klart ganska länge att det inte ska bli någon affär. Och att man från kommunens sida hoppats att det ska komma en köpare ändå.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
 
– Hela affären var ju fel från början till slut. Man inbillade sig att man skulle få 750 miljoner för Ekerö bostäder. Enda möjligheten att få till en affär är att omvandla det till bostadsrätter, men de som bor där varken kan eller vill köpa sin hyresrätt, säger Per Eskilsson.

Annons
Läs också Nej till politikerförslag – befarar att hyresgäster får betala kommunal verksamhet Bjuvsbostäder: Miljonförluster väntar om delar av bostadsbolaget säljs ut SD och M:s förslag att sälja delar av Bjuvsbostäder skjuts upp SD och M vill sälja delar av Bjuvsbostäder – styrelsen protesterar Klart med försäljning av 300 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.