HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Det känns positivt”

Tierp ​Hyresgästerna i Tobo är försiktigt glada för att husen ska få en ny ägare.- Det känns positivt, men vi får väl se hur positivt det blir, säger Petter Lindström, en av hyresgästerna på Skolgatan.

​De är luttrade vid det här laget, hyresgästerna i Tobo. Ända sedan 2007, när förrförra ägaren Master Bob Collection köpte fastigheterna på Bruksgatan, Skolgatan och Villavägen har det varit mycket eftersatt underhåll och stor otrygghet i området.

Den förre ägaren, Toboholm, var det många som ville bli av med. Företaget var upp i Hyresnämnden ett 30-tal gånger och genomförde inte de åtgärdsplaner som det blev sagt att göra. Mannen som företrädde bolaget utlovade många renoveringar som inte blev av. Han har dessutom upprepade gånger tagit sig in i lägenheter och förråd utan att först kontakta hyresgästerna.

Läs ocksåViking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: "Nu hör jag radion igen"

Nu när Fagerhyltan AB förväntas ta över fastigheterna om en vecka, måndag den 15 augusti, finns det hopp om ett bättre liv för hyresgästerna.

– Vi vill gärna samarbeta med hyresvärden. Det vore kul om vi kunde ha en arbetsgrupp där vi kan diskutera vad som ska hända i området. Före 2007 hade vi det med dåvarande hyresvärden och det fungerade bra, men sedan dess har vi inte haft någon bra kommunikation, säger Petter Lindström.

När Toboholm försattes i konkurs i slutet av februari i år gick NJ Fastigheter in som förvaltare för att sköta den dagliga ruljansen. Enligt hyresgästerna på Skolvägen har det fungerat mycket bra och de vill gärna få det bolaget som förvaltare igen.

Läs ocksåHyresgäster i Vidsel utan el efter konkurs – varken kyl, ugn eller belysning fungerar

– Vi känner tillit till dem. De har kunskap och professionell service. De svarade på samtal och ringde upp när vi sökt dem. de tog itu med saker. Ett sådant bemötande vill vi gärna ha, säger Petter Lindström och berättar att han har satt ihop en skrivelse till den nya värden där hyresgästerna förklarar att de gärna fortsätter med NJ Fastigheter.

Den skrivelsen får Fagerhyltan vid tillträdet.

Läs också Byggbolag i konkurs – ungdomslägenheter stoppas Hyresvärden i konkurs - nu tvingas hon flytta Försvunnen hyresgäst sägs upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.