Annons

Dom om tvångsinlösen väntas i vår

Bromma Hovrätten passar på frågan om tvångsförvaltning på Hallebergsvägen. Kanske löser det sig i vår, när mark- och miljödomstolen väntas besluta om tvångsinlösen.

I dag skulle hovrätten komma med beslut om tvångsförvaltningen av Hallebergsvägen i Bromma. Det gjorde man inte. I stället uppmanade man parterna att yttra sig om en annan process, likvidationen av företaget Förebyggare N & B Fastighets AB och den påverkan den kan ha på fortsatt tvångsförvaltning.

Förebyggare N & B Fastighets AB är satt i likvidation eftersom man inte kommit in med bokslut i tid till Bolagsverket. Bolagets företrädare har krävt att beslutet inhiberas, inte får verkställas, och överklagat till hovrätten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att tvångsförvaltningen fortsätter är avgörande för en tredje pågående process; den om tvångsinlösen i Mark- och miljödomstolen i Nacka Tingsrätt, där Stockholms stad vill lösa in tomträtten.

Annons

– Processen fortsätter med skriftväxling mellan parterna. Det är domstolen som bestämmer tidplanen, men förhoppningsvis kan frågan avgöras under våren, säger stadsadvokat Mattias Sandberg på Stockholms stad.

  

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

Läs om hyresvärden på svarta listan.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Pandemin hindrar svåra hyresnämndsfall - fick leva flera år i skadad lägenhet
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.