Annons

Efter hundattack – hyresgästen tar strid för att bo kvar

Malmö Hans hund bet ihjäl en grannhund och hans husdjur - en kråka - förstörde saker i lägenheten, enligt hyresvärden. Men hyresgästen hävdar sin rätt att bo kvar.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat vill hyresvärden bli av med en hyresgäst på Kirseberg i Malmö. Bakgrunden är bland annat ett flertal incidenter med djur inblandade. Hyresgästens hund, av typen ”kamphund”, ska bland annat ha bitit ihjäl en grannhund. Händelsen polisanmäldes, men utredningen lades senare ned. Samtidigt har hyresgästen haft en vild kråka som husdjur odh enligt hyresvärden har kråkan orsakat en rad skador på lägenheten, bland annat ska den ha hackat i fönsterkarmen. Dessutom ska kråkans avföring funnits på ”ytor i lägenheten”. Hyresvärden hävdar också att lägenheten vanvårdats och att hyresgästen stört sina grannar, bland annat genom att spela hög musik. Eftersom hyresgästen inte vill flytta prövas fallet nu av hyresnämnden.

Vid en första förhandling i nämnden uppgav hyresgästen att han gjort sig av med både hunden och kråkan. Hans ombud, en jurist på Hyresgästföreningen, framförde att de störningar som hyresvärden hänvisat till, ligger så långt tillbaka i tiden att hyresnämnden inte bör ta hänsyn till dessa. Händelsen med hunden menar ombudet var ”en olycklig händelse” med en ”mycket tråkig utgång” men att händelsen i sig inte är skäl nog för att förlora hyresavtalet. Lägenheten är enligt ombudet nu städad och sedan hyresgästen blev uppsagd har det inte förekommit några störningar.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Ytterligare förhandling i hyresnämnden väntar inom ett par veckor.

Annons
Läs också Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.