Annons

”En skendemokratisk cirkus”

Göteborg De kommunala bostadsbolagen i Göteborg har inte gjort det som politikerna sa åt dem att göra i Rannebergen-affären. Det anser Hyresgästföreningen i Angered. Nu laddar hyresgästerna för nya protester vid kommunfullmäktige nästa vecka.
Foto: Gustaf Görfelt
Kristofer Lundberg, ordförande för Hyresgästföreningen i Angered.

LÄS MER: Oenighet när Rannebergs-affären går till nytt beslut

Kristofer Lundberg, ordförande i Hyresgästföreningen Angered, skräder inte orden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är en skendemokratisk cirkus. Det är jättebra att det blev en återremiss från kommunfullmäktige, men den har inte följts upp på ett korrekt sätt. De skulle behövt betydligt längre tid för det. Nu vill man bara kunna säga att man följt upp det utan att verkligen göra det, säger Kristofer Lundberg.

Det han tycker är allvarligast är att vare sig bostadsbolagen eller politikerna talat med hyresgästerna som bor hos Victoria Park i Lövgärdet.

Annons

– Hade de gjort det så hade de förstått varför människor inte vill ha Victoria Park som värd. Jag och Sara Berlin, som bor i Rannebergen, har varit i Borås och Malmö och pratat med boende hos Victoria Park där. Vi har sammanställt det vi fått höra och kommer att överlämna det till politikerna, säger Kristofer Lundberg.

Läs ocksåJätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i GöteborgAndreas Hedberg är hyresgäst hos storvärden Poseidon. Nu får han betala 400 kronor mer varje månad. Nästa år tillkommer ytterligare 340 kronor. "Om det ska kosta 10 000 spänn i månaden att bo i Göteborg får ju folk flytta", säger han.

Den lokala hyresgästföreningen i Rannebergen försöker även få till stånd ett möte med Socialdemokraterna.

– De vill berätta hur de upplever situationen, hur bristfällig informationen varit och hur det saknats verklig dialog. På torsdag kväll klockan 18 kommer vi också att ha ett öppet möte för boende i Hyresgästföreningens lokal i Rannebergen. Då ska vi fortsätta att mobilisera inför fullmäktige nästa vecka, så att människor kan åka från Rannebergen och övriga Angered för att protestera, säger Kristofer Lundberg.

Annons

LÄS MER: Oenighet när Rannebergs-affären går till nytt beslut

Läs ocksåNya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar"

Affären i Rannebergen tillfälligt stoppad

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.