HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”En skendemokratisk cirkus”

Göteborg De kommunala bostadsbolagen i Göteborg har inte gjort det som politikerna sa åt dem att göra i Rannebergen-affären. Det anser Hyresgästföreningen i Angered. Nu laddar hyresgästerna för nya protester vid kommunfullmäktige nästa vecka.
Foto: Gustaf Görfelt
Kristofer Lundberg, ordförande för Hyresgästföreningen i Angered.

LÄS MER: Oenighet när Rannebergs-affären går till nytt beslut

Kristofer Lundberg, ordförande i Hyresgästföreningen Angered, skräder inte orden.

Läs ocksåHyresgästföreningen ser valkampanjen som lyckad

– Det är en skendemokratisk cirkus. Det är jättebra att det blev en återremiss från kommunfullmäktige, men den har inte följts upp på ett korrekt sätt. De skulle behövt betydligt längre tid för det. Nu vill man bara kunna säga att man följt upp det utan att verkligen göra det, säger Kristofer Lundberg.

Det han tycker är allvarligast är att vare sig bostadsbolagen eller politikerna talat med hyresgästerna som bor hos Victoria Park i Lövgärdet.

– Hade de gjort det så hade de förstått varför människor inte vill ha Victoria Park som värd. Jag och Sara Berlin, som bor i Rannebergen, har varit i Borås och Malmö och pratat med boende hos Victoria Park där. Vi har sammanställt det vi fått höra och kommer att överlämna det till politikerna, säger Kristofer Lundberg.

Läs också”Vi märker inget ökat tryck”Brinnande bilar och tjock brandrök vid Frölunda torg

Den lokala hyresgästföreningen i Rannebergen försöker även få till stånd ett möte med Socialdemokraterna.

– De vill berätta hur de upplever situationen, hur bristfällig informationen varit och hur det saknats verklig dialog. På torsdag kväll klockan 18 kommer vi också att ha ett öppet möte för boende i Hyresgästföreningens lokal i Rannebergen. Då ska vi fortsätta att mobilisera inför fullmäktige nästa vecka, så att människor kan åka från Rannebergen och övriga Angered för att protestera, säger Kristofer Lundberg.

LÄS MER: Oenighet när Rannebergs-affären går till nytt beslut

Läs ocksåHär är politikerna som ansvarar för bostadsfrågan i riksdagen

Affären i Rannebergen tillfälligt stoppad

Läs också Hyresvärd lappar cyklar i Ryd Största hyresförhandlingen inledd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.