Annons

Boende: Entreprenörs kriminella band välkända i Lövgärdet

Göteborg Enligt polisen har Victoria Parks entreprenör haft band till organiserad brottslighet. Nu hävdar boende att detta varit välkänt i Lövgärdet länge. ”En blind har kunnat se det” säger en hyresgäst till Hem & Hyra.
Foto: Gustaf Görfelt
Victoria Park har inte kunnat se några oegentligheter kring entreprenören. Det finns heller ingen polisiär förundersökning eller andra formella misstankar. Men hyresgäster i Lövgärdet hävdar att det är välkänt att firman har kriminella kopplingar.

Försäljningen av kommunala lägenheter i Rannebergen till privatägda Victoria Park blåstes nyligen av.

Anledningen var att kommunala Framtiden-koncernen fått information av polisen. Enligt underrättelserna hade Victoria Park anlitat en lokal entreprenör med band till organiserad brottslighet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Victoria Park säger att de inte kunnat se att polisuppgifterna stämmer och betonar att det saknas formella misstankar. Trots det har bostadsbolaget valt att bryta med det lokala företaget.

Nu uppger flera källor till Hem & Hyra att den lokala firmans kriminella kopplingar är välkända i Lövgärdet. En kvinna som bott många år i stadsdelen säger att hon ”tappade andan” när hon förstod vem hennes hyresvärd anlitat.

– Kriminaliteten här sker så öppet att även en blind kunnat se det. Om inte Victoria Park vetat vilka de här gangstrarna är så undrar jag om de har ögon och öron, säger kvinnan till Hem & Hyra.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Hon påpekar att även om Victoria Park kom in med en ny chef när de köpte beståndet i Lövgärdet för tre år sedan, så övertog de samtidigt en stor del av personalen från den tidigare värden Stena.

– En del av dem har jobbat här sedan jag var liten. Det vore väldigt konstigt om de var ovetande, säger hyresgästen.

När polisuppgifterna blev kända sa Framtiden-koncernens vice ordförande Claes Roxbergh (MP) att det nu var omöjligt att sälja kommunala bostäder till Victoria Park.

Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.

– Vi arbetar aktivt för att få bort alla sådana här tendenser. Det är jätteviktigt för oss, vi kan inte acceptera någon sådan inblandning, säger Claes Roxbergh.

Annons

LÄS MER:

Polisen: ”Det var nyheter för oss”

Victoria Park: ”Vi känner oss offrade”

Fakta: Arbete mot organiserad brottslighet

Göteborgs stad arbetar tillsammans med elva andra myndigheter mot gängkriminalitet, organiserad brottslighet och otillåten påverkan.

Arbete delas in i fyra områden.

Ett av områdena är ”Bekämpa ekonomisk brottslighet”.

Sammanfattningen under rubriken lyder: ”Att motarbeta och försvåra för organiserad brottslighet när det gäller upphandling, ekonomiskt bistånd, tillståndsgivning och tillgång till lokaler.”

 

Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.