Annons

Polisuppgifter stoppar affär med Victoria Park

Göteborg UPPDATERAD. Göteborgs kommunala bostadskoncern Framtiden stoppar bytesaffären med Victoria Park. Detta efter polisinformation om att bolaget anlitat företag med koppling till organiserad brottslighet. "Jag fick beskedet för fem minuter sedan", säger Victoria Parks styrelseordförande.
Foto: Magnus Åsblad

Claes Roxbergh (MP), förste vice ordförande i Framtidens styrelse, säger till Hem & Hyra att försäljningen i Rannebergen är inställd.

– Vi kommer att lägga bud på marken i Lövgärdet, men bytesaffären är avblåst, säger Roxbergh.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Informationen från polisen, som fick kommunstyrelsen att lyfta bort Rannebergen-affären från dagordningen tidigare idag, ska handla om att Victoria Park anlitat företag med kopplingar till kriminella gäng, en uppgift som även bekräftas av ordförande Lars Johansson (S) i en intervju med GP.

Claes Roxbergh säger att sådana kopplingar omöjliggör en försäljning av kommunala bostäder till Victoria Park.

– Vi arbetar aktivt för att få bort alla sådana här tendenser. Det är jätteviktigt för oss, vi kan inte acceptera någon sådan inblandning, säger Claes Roxbergh.

Läs ocksåJätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i GöteborgAndreas Hedberg är hyresgäst hos storvärden Poseidon. Nu får han betala 400 kronor mer varje månad. Nästa år tillkommer ytterligare 340 kronor. "Om det ska kosta 10 000 spänn i månaden att bo i Göteborg får ju folk flytta", säger han.

Framtiden har kallat till ett extra styrelsemöte på måndag med avsikt att ställa in affären.

Annons

Lars Johansson säger till GP att Victoria Park på ledningsnivå ställer sig frågande till uppgifterna från polisen. Victoria Park har fått mycket kritik av bland annat Hyresgästföreningen för att vara oseriösa, men Johansson vill inte ge kritikerna rätt på grundval av vad han vet än så länge.

– Nej, så långt vill jag inte gå. Jag tror mer att det handlar om att man på ledningsnivå inte haft kontroll på lokal verksamhet. Vi vet ju att de kriminella nätverken jobbar väldigt aktivt för att infiltrera i olika verksamheter och man måste vara väldigt vaksam – och det har de, såvitt jag kan bedöma, inte varit, säger Lars Johansson till GP.

Läs ocksåNya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar"

Victoria Parks styrelseordförande Bo Forsén säger till Hem & Hyra att han fick beskedet om att affären i Rannebergen gått i stöpet ”för fem minuter sedan”. Därför har han i nuläget inte några kommentarer att ge.

– Jag är inte detaljinsatt, utan hänvisar till vår ledning och vd Peter Strand, säger Bo Forsén.

Hem & Hyra har sökt Peter Strand men hittills inte lyckats nå honom. Men i ett pressmeddelande skriver han att Victoria Park inte känner till de uppgifter Framtiden baserat sitt beslut på.

Annons

”Vi har tagit del av Framtidenkoncernens beslut samt medieuppgifter gällande våra renoveringar i Lövgärdet, vilket var ny information för oss. Vi ska skyndsamt skapa oss en egen bild av saken och vidta de åtgärder som eventuellt krävs. Enligt samtal med polismyndigheten finns det nu ingen pågående utredning. Vi har rutiner för kontroll av de entreprenörer vi anlitar för att säkerställa att situationer som den här inte uppstår. Dessa kontroller har gjorts även vid anlitande av denna entreprenör och de har inte föranlett några misstankar om några oegentligheter”, skriver Peter Strand i pressmeddelandet.

LÄS MER:

Oenighet inför nytt beslut om Rannebergen-affären

Hyresgästföreningen: ”En skendemokratisk cirkus”

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.