Annons

Eskilstuna Kommunfastigheter går vidare med försäljning

Eskilstuna Eskilstuna Kommunfastigheters styrelse röstade ja till försäljningen av tre nybyggda hus i Tunafors. Men efter styrelsemötet har det tillkommit nya uppgifter.

Styrelseledamöterna Birgitta Eriksson (MP) och Bosse Jonsson (V) begärde att beslutet skulle skjutas upp, då de ansåg att beslutsunderlaget var undermåligt. ”I det underlag som hade skickats ut saknades köpeavtal, uppgift om motprestation i form av nybyggnation av bostäder, konsekvensanalys samt kassaflöde. Den information som redovisades muntligt var svårt att ta ställning till vid sittande bord”, skrev de två i en reservation.

En majoritet i styrelsen ställde sig dock bakom beslutet att gå vidare med försäljningen. Motivet är, som det sammanfattas i styrelseprotokollet, att få till blandade upplåtelseformer i området och samtidigt stärka Kommunfastigheters soliditet. Priset för de tre nyproducerade husen, med sammanlagt 24 lägenheter, är satt till 57 miljoner kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt uppgifter till Hem & Hyra från en säker källa är det Riksbyggen som har visat intresse för att köpa husen och sälja lägenheterna som bostadsrätter. Ny information ska dock ha skickats ut till styrelseledamöterna efter mötet i december, om att affären ska tas upp igen vid styrelsemötet i februari med anledning av ändrade förhållanden som påverkar tidsplanen.

Annons

Innan försäljningen kan bli verklighet måste både moderbolaget Eskilstuna kommunföretag och kommunfullmäktige godkänna affären.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om försäljningen här.

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.
Läs också Utbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad" Ministern pressas om problem för BRF-hyresgäster: ”Djupt problematiskt” Hyr du av BRF? Tänk på det här: ”Behöver ifrågasätta” Föreningen som tvingar bort hyresgäster – kamerabilder blev till anklagelser: "Nedbrytande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.