HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Eskilstuna Kommunfastigheter går vidare med försäljning

Eskilstuna Eskilstuna Kommunfastigheters styrelse röstade ja till försäljningen av tre nybyggda hus i Tunafors. Men efter styrelsemötet har det tillkommit nya uppgifter.

Styrelseledamöterna Birgitta Eriksson (MP) och Bosse Jonsson (V) begärde att beslutet skulle skjutas upp, då de ansåg att beslutsunderlaget var undermåligt. ”I det underlag som hade skickats ut saknades köpeavtal, uppgift om motprestation i form av nybyggnation av bostäder, konsekvensanalys samt kassaflöde. Den information som redovisades muntligt var svårt att ta ställning till vid sittande bord”, skrev de två i en reservation.

En majoritet i styrelsen ställde sig dock bakom beslutet att gå vidare med försäljningen. Motivet är, som det sammanfattas i styrelseprotokollet, att få till blandade upplåtelseformer i området och samtidigt stärka Kommunfastigheters soliditet. Priset för de tre nyproducerade husen, med sammanlagt 24 lägenheter, är satt till 57 miljoner kronor.

Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Enligt uppgifter till Hem & Hyra från en säker källa är det Riksbyggen som har visat intresse för att köpa husen och sälja lägenheterna som bostadsrätter. Ny information ska dock ha skickats ut till styrelseledamöterna efter mötet i december, om att affären ska tas upp igen vid styrelsemötet i februari med anledning av ändrade förhållanden som påverkar tidsplanen.

Annons

Innan försäljningen kan bli verklighet måste både moderbolaget Eskilstuna kommunföretag och kommunfullmäktige godkänna affären.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om försäljningen här.

Annons
Läs ocksåTvå lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon
Läs också Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Mamma hyrde ut olovligt till sonen: "Ingen som informerade om detta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.