Annons

Familjebostäders hyreshöjning flyttas fram

Stockholm ​Familjebostäders hyresgäster slipper hyreshöjning årets första tre månader. Därefter blir höjningen i genomsnitt 1,98 procent, lika mycket som man tidigare var överens om. Avtalet innebär dessutom förbättringar av lägenhetsunderhållet.

​– Vi är framförallt nöjda med att vi lyckats med vår målsättning att stärka hyresgästernas inflytande över det inre lägenhetsunderhållet, säger Petrus Jansson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Det här är nytt i avtalet:

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Golv: hyresgästerna kan välja om de vill att golvunderhållet ska vara inkluderat i hyran, till en kostnad som är hälften av priset för tillval.

Annons

Gasspis: ingår i underhållet och byts var 25:e år, väljer hyresgästen att behålla äldre spis utgår rabatt.

Källare och vindar: ett trygghetspaket installeras i äldre fastigheter, med elektroniska låssystem och bättre belysning.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Höjningen av hyran kommer att fördelas, men den förhandlingen blir klar först i januari.

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.