Annons

Familjebostäders hyreshöjning flyttas fram

Stockholm ​Familjebostäders hyresgäster slipper hyreshöjning årets första tre månader. Därefter blir höjningen i genomsnitt 1,98 procent, lika mycket som man tidigare var överens om. Avtalet innebär dessutom förbättringar av lägenhetsunderhållet.

​– Vi är framförallt nöjda med att vi lyckats med vår målsättning att stärka hyresgästernas inflytande över det inre lägenhetsunderhållet, säger Petrus Jansson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Det här är nytt i avtalet:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Golv: hyresgästerna kan välja om de vill att golvunderhållet ska vara inkluderat i hyran, till en kostnad som är hälften av priset för tillval.

Annons

Gasspis: ingår i underhållet och byts var 25:e år, väljer hyresgästen att behålla äldre spis utgår rabatt.

Källare och vindar: ett trygghetspaket installeras i äldre fastigheter, med elektroniska låssystem och bättre belysning.

Annons
Läs ocksåGodsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"Tvådelad bild. Ena bilden visar en tvättstuga som är i dåligt skick. På den andra bilden ser man en kruka på en kabeltrumma i förgrunden. Därefter utsikt över en stor gräsmatta och i bakgrunden syns ett vitt hus.

Höjningen av hyran kommer att fördelas, men den förhandlingen blir klar först i januari.

Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.