Annons

Fastigheter i Fagersta tvångsförvaltas

Västerås Fyra fastigheter i Fagersta som riskerade bli utan värme kommer att tvångsförvaltas. Det beslutade hyresnämnden i Västerås idag.

Fastighetsägarna Mellansverige AB tar över som förvaltare av husen som ligger på Norbergsvägen i utkanten av Fagersta. För drygt en vecka sedan riskerade de cirka 20 hyresgästerna att bli utan värme, eftersom hyresvärden, bolaget Hesteba AB, inte betalt räkningarna till elbolaget. Men nu kan de boende alltså andas ut, värmen kommer inte att stängas av.
Beslutet om tvångsförvaltning är interimistiskt, det vill säga tillfälligt. Ett nytt sammanträde i frågan kommer att hållas vid ett senare tillfälle.

Hesteba drivs av en man som är bosatt i Storfors i Värmland. Enligt uppgift har han hamnat i ekonomiska svårigheter som han haft svårt att ta sig ur.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Annons
Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Persienner bästa botemedlet mot värmebölja – men ingen självklarhet i din lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.