HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förhandlingarna med Järfällahus är klara

Järfälla Järfällahus höjer hyran från den 1 januari med 1,5 procent. De flesta bolag i Stockholm har yrkat på höjningar på 3,5 procent, Järfällahus begärde ursprungligen 2,2 procents hyreshöjning. (Rättad)

Förhandlingarna om 2019 års hyror i Järfällas kommunala bostadsbolag Järfällahus är klara. Höjningen blir 1,5 procent, vilket är något högre än hittills träffade överenskommelser. Det är 35 000 lägenheter som sedan tidigare fått hyran fastställd och deras genomsnittliga höjning är 1,44 procent.

– Det börjar bli en del klart nu, vilket är väldigt skönt. Gemensamt för de här tidiga uppgörelserna är bra underlag samt respektfullt och konstruktivt klimat. Våra förhandlingsdelegationer har lyckats hålla nere höjningarna till en rimlig nivå, utan att bolagens stabilitet äventyras, säger Kristoffer Burstedt, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Läs ocksåMimers hyror klara efter medling

Järfällahus har 5 500 lägenheter i Jakobsberg, Kallhäll, Viksjö och Barkarby.

Läs också Medling på gång i Sölvesborg Hyrorna klara för drygt 9000 hyresgäster i Uddevalla Sista förhandlingen med kommunalt bostadsbolag i Skåne Hyresförhandlingarna med Huge har kraschat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.