Annons

Första Gävlehyran klar

Gävle Bostadsbolaget Balder och Hyresgästföreningen har enats om hyrorna för 2018. Hyresgästerna får en hyreshöjning med 0,85 procent.
Foto: Lena Mattsson
Hyrorna för Balders hyresgäster höjs med 0,85 procent. (Arkivbild)

Den första hyresöverenskommelsen i Gävle blev alltså med en privat värd. Balder, med majoriteten av sina 400 lägenheter i Bomhus, och Hyresgästföreningen har enats om en hyreshöjning på 0,85 procent.

Senast Hem & Hyra skrev om Balder var i mars i samband med den riktade hyreshöjning som Balder och Urbano fick göra på grund av stort slarv med sopor och skadegörelse i bolagens fastigheter i Sätra, centrala Gävle och Bomhus. Läs mer om det här.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De kommunala hyrorna i Gävle har som Hem & Hyra skrivit om i veckan hamnat hos Hyresmarknadskommittén för medling. Läs den artikeln här.

 

Annons
Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.