HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatt tvångsförvaltning för Fagerstafastigheter

Fagersta I juli beslutade hyresnämnden att 290 lägenheter i Fagersta skulle tvångsförvaltas tillfälligt. I torsdags fastslogs beslutet.
Foto: Monika Steczkó
Hyresgästerna Lena Eldståhl och Ingmar Eriksson hoppas på en lugnare vardag med den nya hyresvärden. Under sommaren har de fått leva med hot om att vatten och värme ska stängas av.

Beslutet i hyresnämnden från den 10 juli var interimistiskt, det vill säga tillfälligt. Men i torsdags slog hyresnämnden fast att de fem fastigheterna som ägs av A Design AB ska tvångsförvaltas även i fortsättningen. Ludvikabolaget Adolfsson och Magnusson Förvaltning AB kommer att ansvara för skötseln av de 290 lägenheterna på Hantverksgatan fram till 2015.

I hyresnämndens beslut konstateras bland annat att hyresvärden ”försummar vården av fastigheterna och underlåter att vidta åtgärder för att bevara sundhet, ordning och skick inom fastigheten”.

Läs ocksåSystrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans

Den senaste tiden har hyresgästerna fått leva med hot om att bli utan vatten och el.
– Sist kom det upp två lappar på mindre än en månad. Jag skulle precis åka på semester och tänkte ”När ska det här ta slut?” säger hyresgästen Lena Eldståhl.

Hyresvärden A-Design Fastigheter AB har obetalda räkningar för el och fjärrvärme sedan i mars i år på totalt 800 000 kronor.
Enligt bolaget beror de ekonomiska problemen på att man haft svårt att få in hyrorna, bland annat på grund av att många lägenheter står tomma.

Läs också Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Oansvarigt eller det enda rätta? - Eidars lån skapar debatt Hyresgäster är utan värme och varmvatten: ”Det är en mycket komplicerad situation” Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.