HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förvaltaren avsäger sig skötseln av tvångsförvaltat hus i Eslöv

Eslöv Huset på Fågelsångsvägen 6 i Eslöv har varit tvångsförvaltat sedan 2008. Nu säger förvaltaren upp avtalet. Skicket är alltför dåligt.
Foto: Gry Berglind
, , , , ,

Huvudproblemen som funnits med från start är att hyresgästerna inte kunnat nå sin värd, Lars-Åke Håkansson, samt att han inte utfört sina åtgärdsförelägganden. Sedan den 22 maj 2008 har
fastigheten förvaltats av Bert Andersson Fastighets AB. Orsaken till att de inte vill vara förvaltare längre är husets dåliga skick. Både tak och fasad tar in vatten. Det är mögelangrepp både i källaren och på vinden.

− Det känns fel att förvalta huset. Skicket har försämrats. Taket håller på att ramla in och när det regnar in i hyresgästernas lägenheter står vi handfallna. Vi har inga pengar att åtgärda bristerna, säger Stefan Andersson, fastighetsförvaltare vid Bert Andersson Fastighets AB.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparNya lagar 2022 gör det olagligt att fimpa på marken

Hyresnämnden har befriat bolaget från sitt uppdrag och då ingen annan velat gå in som förvaltare går skötseln tillbaka till ägaren.

− Vi kommer att erbjuda hyresgästerna möjligheten att flytta till några av våra andra lägenheter. Vi hade hoppats på att få köpa huset men det fick vi inte. Då hade vi rivit det och byggt ett nytt, säger Stefan Andersson.

Totalt rör det sig om fem lägenheter. Lars-Åke Håkansson är känd hos hyresnämnden sedan tidigare. Hans fastighet på Pilegatan i Lund tvångsförvaltades 2011. Den fastigheten är numera såld. Hans fastighet på Örnvägen 12 A i Lund är också satt under tvångsförvaltning till oktober 2015. Bert Andersson Fastighets AB har fortfarande hand om tvångsförvaltningen av Lars-Åke Håkanssons fastighet på Norregatan 16 i Eslöv.

Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus
Läs också Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.