HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Han blir ny vd för Uppsalahem

Uppsala Efter en rekryteringsprocess som drog ut på tiden har Uppsalahems styrelse nu utsett en ny vd. Valet föll på Stefan Sandberg, divisionschef på konsultbolaget COWI.

Stefan Sandberg är 42 år och har tidigare bland annat jobbat som inköpschef på Skanska och som chef för BoKlok Byggsystem. I botten har en civilingenjörsexamen från KTH, med inriktning på väg och vatten.

– Han har ledarerfarenhet från bostadsbranschen och har rätt profil för bolaget på flera olika sätt. Han har en väldigt bra analytisk förmåga, mycket goda referenser och brinner för frågorna. Vi är väldigt nöjda och hela styrelsen står bakom valet, säger Susanne Eriksson (S), ordförande i Uppsalahems styrelse.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Stefan Sandberg tillträder tjänsten i augusti i år. Uppsalahems nuvarande vd Mikael Rådegård meddelade redan i maj förra året att han planerade att gå i pension våren 2016. Vem som ska ta över vd-rollen mellan påsk och augusti är fortfarande inte klart.

Varför tog det så lång tid att rekrytera en ny vd?

– Vi hade ett sjukdomsfall i styrelsen och bytte ordförande och det gjorde att processen stannade av. Jag tog över ordförandeskapet 1 december, säger Susanne Eriksson.

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster
Läs också Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Virginia blir trakasserad av tonårsgäng – vägras lägenhetsbyte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.