Annons

Han blir ny vd för Uppsalahem

Uppsala Efter en rekryteringsprocess som drog ut på tiden har Uppsalahems styrelse nu utsett en ny vd. Valet föll på Stefan Sandberg, divisionschef på konsultbolaget COWI.

Stefan Sandberg är 42 år och har tidigare bland annat jobbat som inköpschef på Skanska och som chef för BoKlok Byggsystem. I botten har en civilingenjörsexamen från KTH, med inriktning på väg och vatten.

– Han har ledarerfarenhet från bostadsbranschen och har rätt profil för bolaget på flera olika sätt. Han har en väldigt bra analytisk förmåga, mycket goda referenser och brinner för frågorna. Vi är väldigt nöjda och hela styrelsen står bakom valet, säger Susanne Eriksson (S), ordförande i Uppsalahems styrelse.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Stefan Sandberg tillträder tjänsten i augusti i år. Uppsalahems nuvarande vd Mikael Rådegård meddelade redan i maj förra året att han planerade att gå i pension våren 2016. Vem som ska ta över vd-rollen mellan påsk och augusti är fortfarande inte klart.

Annons

Varför tog det så lång tid att rekrytera en ny vd?

– Vi hade ett sjukdomsfall i styrelsen och bytte ordförande och det gjorde att processen stannade av. Jag tog över ordförandeskapet 1 december, säger Susanne Eriksson.

Annons
Läs ocksåUppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner"
Läs också Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Sparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästerna Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.