HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höjda hyror i Askersund

Askersund För fjärde året i rad blir hyreshöjningen i Askersund lägre än en procent: 0,85 procent. Det står klart efter att förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Askersundsbostäder är klar.

Hyresförhandlingen mellan Askersundsbostäder och Hyresgästföreningen om 2018 års hyror är klar. Hyresjusteringen för bolagets cirka 950 lägenheter blir 0,85 procent från och med 1 januari.

Det motsvarar en höjning på 42,50 kronor i månaden för den som i dag har en hyra på 5000 kronor.

Läs ocksåNya hyror i Falun och Ludvika

– Det är något högre än tidigare år, men ändå en rimlig nivå utifrån de ekonomiska förutsättningar som råder. Räntekostnaderna är ju fortsatt låga men å andra sidan finns det taxekostnader och lönekostnader som ökar, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson i Örebro.

En viktig del av överenskommelsen är att parterna har en gemensam målsättning är att hålla hyreshöjningen under en procent även för 2019. I uppgörelsen ingår också att Askersundsbostäder fortsätter med satsningar på underhållssidan.

– Utgångspunkten för förhandlingarna har varit att vi ska skapa trygghet och förutsägbarhet både för hyresgästerna i Askersundsbostäder och för Askersundsbostäder när det gäller hyror och andra boendevillkor. Med den här överenskommelsen har vi kommit ytterligare en bit på väg, enligt Jonas Gabrielsson.

Läs ocksåSocialdemokraterna beredda att ge efter i bostadspolitiken

Snitthöjningen i region Mitt där länen Örebro, Värmland, Dalarna och Södermanland ingår, är just nu cirka 0,84 procent.

Läs också Östersundshems ex-vd åtalas för grov ekonomisk brottslighet Hyreshöjning för boende i Landskronahem 9 000 lägenheter får hyreshöjning i Kristianstad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.