HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höjda hyror i Karlskoga

Karlskoga Taxor för el, fjärrvärme och vatten driver på hyrorna för hyresgästerna hos Karlskogahem. Nästa år görs en höjning med i genomsnitt 1,35 procent.

Hyresgästföreningen och Karlskogahem har kommit överens om nya hyror för bolagets 2500 lägenheter. De nya hyrorna gäller från första januari 2018.

Hyrorna höjs i genomsnitt med 1,35 procent, men är fördelade i intervallet 0,7 – 3,0 procent beroende på lägenhet och standard.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

1,35 är den högsta höjningen hittills i Örebro och Värmland.

Annons

Allmänna kostnadsökningar i kombination med höjda taxor för el, fjärrvärme, vatten och renhållning ligger bakom hyreshöjningen enligt både Hyresgästföreningen och Karlskogahem

– Årets förhandling, och även förra årets, visar tydligt hur stora höjningar av de kommunala taxorna slår mot bostadsbolagets ekonomi och därmed även hyresgästernas hyror. Nu behöver politikerna vara med och bromsa den här trenden med höjda kommunala taxor, säger Marianne Svensson som är ordförande i Hyresgästföreningens stora förhandlingsdelegation i Karlskoga.

Annons
Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.
Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.