HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höjda hyror i Karlskoga

Karlskoga Taxor för el, fjärrvärme och vatten driver på hyrorna för hyresgästerna hos Karlskogahem. Nästa år görs en höjning med i genomsnitt 1,35 procent.

Hyresgästföreningen och Karlskogahem har kommit överens om nya hyror för bolagets 2500 lägenheter. De nya hyrorna gäller från första januari 2018.

Hyrorna höjs i genomsnitt med 1,35 procent, men är fördelade i intervallet 0,7 – 3,0 procent beroende på lägenhet och standard.

Läs ocksåHögre hyror väntar för 1 000 hyresgäster i Kinda

1,35 är den högsta höjningen hittills i Örebro och Värmland.

Allmänna kostnadsökningar i kombination med höjda taxor för el, fjärrvärme, vatten och renhållning ligger bakom hyreshöjningen enligt både Hyresgästföreningen och Karlskogahem

– Årets förhandling, och även förra årets, visar tydligt hur stora höjningar av de kommunala taxorna slår mot bostadsbolagets ekonomi och därmed även hyresgästernas hyror. Nu behöver politikerna vara med och bromsa den här trenden med höjda kommunala taxor, säger Marianne Svensson som är ordförande i Hyresgästföreningens stora förhandlingsdelegation i Karlskoga.

Läs ocksåHyresrätt dyrt för ensamboende, billigast för barnfamiljer
Läs också Hyreshöjningar i södra Norrland Fyra Gävleborgshyror klara Nu är det klart - så blir hyran i Simrishamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.