Annons

Huge höjer med 2,5 procent

Huddinge Huddinges kommunala bostadsföretag Huge höjer hyrorna med 2,5 procent från 1 januari 2008. Upplands-Brohus höjer med 1 procent plus 70 kronor i månaden. Och Tyresö Bostäder höjer med 1,25 procent.

Huge hade begärt en höjning med 4,2 procent. Men efter förhandlingen med Hyresgästföreningen tycker vd Uno Eriksson att överenskommelsen är ganska okej.

– Vi vill ha en jämn höjning, och de senaste 5-6 åren har den i snitt legat kring 1,7 procent, berättar han.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Den som i dag har en hyra på 5 000 kronor får från årsskiftet en höjning med 125 kronor i månaden. Dessutom höjs p-platserna med i snitt 8 procent.

Huge har 9 400 lägenheter, men en ännu större andel kommunala och kommersiella lokaler. I fjol gick företaget med 90 miljoner kronor i vinst. I år tror Uno Eriksson att man hamnar på 70 miljoner, vilket fortfarande är klart över styrelsens krav på 50 miljoner i vinst.

Annons

Men 2008 tror Uno Eriksson att vinsten blir klart lägre.

Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.

– Det beror på hur sträng vinter vi får.

Den nya överenskommelsen innebär också att man från 1 januari 2009 tar bort insatsen (4 000-6 000 kronor) för inglasning av balkonger. I stället höjs månadskostnaden för inglasningen med knappt 40 kronor.

Annons

Hyreshöjningen på 2,5 procent gäller även studentbostäder.
Upplands-Brohus hade begärt en höjning på 4,51 procent från 1 januari. Nu blir höjningen ungefär hälften av detta.
Hyrorna för garage och p-platser blir oförändrade.

Läs ocksåAnki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"Anki Ellegaard.

Tyresö Bostäder hade begärt 1,52 procents hyreshöjning.

Läs också Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024 Så blir din hyra i Kalmar län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.