Annons

Hyresgästföreningen kör med bo-mobile nästa år

Nyheter Nästa år planerar Hyresgästföreningen Region norra Skåne att köpa in en husbil. Syftet är att ha ett mobilt kontor som snabbt kan åka ut och göra insatser i bostadsområden.
Foto: Pixabay
Nästa år tar Hyresgästföreningen sin bo-mobile och drar ut i bostadsområdena. Foto: Pixabay

Om allt går enligt planerna kommer Hyresgästföreningens bo-mobile att köra ut i olika bostadsområden med start nästa höst. Tanken är att packa bilen full med jurister, förhandlare, medlemsvärvare, förtroendevalda och kommunikatörer och ge sig ut på fältet där hyresgästerna finns.

Richard Mortenlind, regionchef vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne, tycker det är viktigt att snabbt kunna komma ut i ett bostadsområde och skapa dialog med hyresgästerna i deras hemmamiljö.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Tidigare i höstas när politikerna i Kristianstad kom med förslaget att ta pengar från ABK:s vinst till att finansiera annan kommunal verksamhet, drog vi till Kristianstad för att samla in namnunderskrifter i protest. Om vi hade haft en husbil i det läget hade den aktionen varit så mycket enklare att genomföra.

Hur kommer er bo-mobile att se ut?

Annons

– Det vet vi inte än. Vi tänker oss att den ska vara modern och ny. Den ska kunna fungera som ett mobilt kontor och vi ska kunna bjuda in hyresgäster. Vi vill synas, hjälpa och skapa ett rörligt rum där vi kan fånga upp hyresgästernas berättelser.

Läs ocksåNu ska Bobilen i BohusÄlvsborg-Skaraborg säljas

Vad kommer det att kosta?

– Det vet vi inte i nuläget. Först måste vi titta på vilka alternativ vi har och vad de kostar. Till exempel kan vi börja med att leasa en husbil. Det är den här typen av research vi kommer att göra under våren.

Annons
Läs också Svårt ragga i Hylte Hårdrock, reggae och demokrati när bobilen åker på sommarturné Lyckad turné för Bobilen Bobilen för dyr att använda - står stilla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.