Annons

Hyresgästföreningen lämnar dialogerna i Söderort

Stockholm "​Hyresgästerna är lurade, allt var bara spel." Det är med hårda ord Hyresgästföreningen bryter samarbetet med boendedialogerna med de kommunala bostadsbolagen och stadsdelarna i söderort.

– Det som är flagrant är att man ena veckan redovisar resultatet av dialogen för att nästa vecka meddela att man säljer människors hem, säger Terje Gunnarson, ordförande i Hyresgästföreningen i Stockholm. 

Han syftar på Svenska Bostäders försäljning av nära tusen lägenheter i Bredäng bara veckan efter boendedialogens återkoppling där.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi kommer att fortsätta delta, men inte som arrangörer. Vi uppmanar hyresgästerna att fortsätta påverka. Men det är en väldig skillnad att vara medarrangör – då legitimerar man någonting också.

Annons

Men det är inte bara försäljningen som är orsaken. Resultaten av dialogerna har enligt Hyresgästföreningen varit noll: inget har skett och bostadsbolagen har inte satsat resurser.

– Vi ska göra allt för att utveckla inflytandet. Vi har bra boinflytandeavtal med de kommunala bostadsbolagen och med många privata. Mycket av det som gjorts hade rymts inom det ordinarie arbetet, konstaterar Terje Gunnarson.

Annons
Läs ocksåKattoaletten blev en ny picknickplats

Boendedialogen i Söderort fortsätter under hösten i Skärholmen, Fagersjö och Bagarmossen.

Läs också De räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön Sänkt betyg för hyresvärdar i Västsverige Sidra från Motala får träffa sin hyresvärd vid kastanjen Läxhjälp prio när hyresgäster i Biskopsgården får bestämma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.