HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresklart i norra Skåne

Skåne Som mest får hyresgästerna en hyreshöjning på 1,65 procent. I Bromölla blir det ingen höjning alls. Nu har samtliga kommunala bostadsbolag i norra Skåne spikat nya hyror.
Foto: Petra Martinsson

När Hyresgästföreningen summerar hyresförhandlingarna hamnar snitthöjningarna i region norra Skåne på 1,45 procent för 2019. Det är lägre än snitthöjningarna i landet hittills.

I ett pressmeddelande skriver Hyresgästföreningen att inför hyresförhandlingarna gick Sveriges allmännyttiga bostadsbolag, SABO, tillsammans med Fastighetsägarna ut och krävde höjningar på 3 – 4 procent. När det nu inte blev så räknar de ut att de sparat hyresgästerna 148 miljoner kronor, eller cirka 1 400 kronor per lägenhet.
– Detta visar vilken enorm skillnad Hyresgästföreningen gör i hyresförhandlingarna, säger förhandlingschef  EvaLena Agertoft.

Läs ocksåSå blev pisstunneln en selfiedröm

Helsingborgshem fick den högre höjningen på 1,65 procent och menar att det framför allt var kompensation för höjda taxor. I stort var de nöjda med uppgörelser.

I Kristianstad fick hyresgästerna i snitt 1,55 procent i höjning. Också här sa bostadsbolaget ABK att de var nöjda med uppgörelsen.

Många privata värdar är klara med hyresöverenskommelserna, några kvarstår dock bland annat Rikshem i Helsingborg. I södra Skåne återstår de kommunala bostadsbolagen MKB i Malmö och Skurupshem.

Läs ocksåNej till ändrad valberedning på digitalt regionfullmäktige

Här en lista på klara hyresförhandlingar: Så mycket höjer skånska värdar hyran 2019

 

Läs också Hyresgästföreningen vill stärka boendes rättigheter: "Absurt att människor tvingas flytta" Lämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB Tvisten avgjord – så blir nya hyran i Övik

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.