Annons

Hyresklart i norra Skåne

Skåne Som mest får hyresgästerna en hyreshöjning på 1,65 procent. I Bromölla blir det ingen höjning alls. Nu har samtliga kommunala bostadsbolag i norra Skåne spikat nya hyror.
Foto: Petra Martinsson

När Hyresgästföreningen summerar hyresförhandlingarna hamnar snitthöjningarna i region norra Skåne på 1,45 procent för 2019. Det är lägre än snitthöjningarna i landet hittills.

I ett pressmeddelande skriver Hyresgästföreningen att inför hyresförhandlingarna gick Sveriges allmännyttiga bostadsbolag, SABO, tillsammans med Fastighetsägarna ut och krävde höjningar på 3 – 4 procent. När det nu inte blev så räknar de ut att de sparat hyresgästerna 148 miljoner kronor, eller cirka 1 400 kronor per lägenhet.
– Detta visar vilken enorm skillnad Hyresgästföreningen gör i hyresförhandlingarna, säger förhandlingschef  EvaLena Agertoft.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Helsingborgshem fick den högre höjningen på 1,65 procent och menar att det framför allt var kompensation för höjda taxor. I stort var de nöjda med uppgörelser.

Annons

I Kristianstad fick hyresgästerna i snitt 1,55 procent i höjning. Också här sa bostadsbolaget ABK att de var nöjda med uppgörelsen.

Många privata värdar är klara med hyresöverenskommelserna, några kvarstår dock bland annat Rikshem i Helsingborg. I södra Skåne återstår de kommunala bostadsbolagen MKB i Malmö och Skurupshem.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Här en lista på klara hyresförhandlingar: Så mycket höjer skånska värdar hyran 2019

Annons

 

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.