HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresklart i norra Skåne

Skåne Som mest får hyresgästerna en hyreshöjning på 1,65 procent. I Bromölla blir det ingen höjning alls. Nu har samtliga kommunala bostadsbolag i norra Skåne spikat nya hyror.
Foto: Petra Martinsson

När Hyresgästföreningen summerar hyresförhandlingarna hamnar snitthöjningarna i region norra Skåne på 1,45 procent för 2019. Det är lägre än snitthöjningarna i landet hittills.

I ett pressmeddelande skriver Hyresgästföreningen att inför hyresförhandlingarna gick Sveriges allmännyttiga bostadsbolag, SABO, tillsammans med Fastighetsägarna ut och krävde höjningar på 3 – 4 procent. När det nu inte blev så räknar de ut att de sparat hyresgästerna 148 miljoner kronor, eller cirka 1 400 kronor per lägenhet.
– Detta visar vilken enorm skillnad Hyresgästföreningen gör i hyresförhandlingarna, säger förhandlingschef  EvaLena Agertoft.

Läs ocksåDet lönar sig att ta hjälp av Hyresgästföreningen

Helsingborgshem fick den högre höjningen på 1,65 procent och menar att det framför allt var kompensation för höjda taxor. I stort var de nöjda med uppgörelser.

I Kristianstad fick hyresgästerna i snitt 1,55 procent i höjning. Också här sa bostadsbolaget ABK att de var nöjda med uppgörelsen.

Många privata värdar är klara med hyresöverenskommelserna, några kvarstår dock bland annat Rikshem i Helsingborg. I södra Skåne återstår de kommunala bostadsbolagen MKB i Malmö och Skurupshem.

Läs ocksåLadda elbilar – ingen stor fråga för hyresgäster

Här en lista på klara hyresförhandlingar: Så mycket höjer skånska värdar hyran 2019

 

Läs också Förbundschefen kandiderar till Stockholms läns landsting Fick 30 år gammalt kylskåp – läckte ut över köksgolvet Hiphop-bussen ska hjälpa unga att tro på sig själva och framtiden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.