HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyror klara för två år i Mariestad

Mariestad Mariehus och Hyresgästföreningen har enats om hyrorna för de närmaste två åren. Höjningen i år blir 0,75 procent. Nästa år något lägre.

Snittet i landet för hyreshöjningar bland de kommunala bostadsbolagen ligger just nu på 0,69 procent. Mariehus lägger sig något över med sin höjning på 0,75 procent. Nästa år ska bolaget höja med 0,7 procent.

Hyresgästföreningens förhandlare, Håkan Skött, tycker att det är en bra uppgörelse.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

– Vi är nöjda med att kunna presentera en uppgörelse som är långsiktig. Den innebär en relativt låg hyreshöjning för hyresgästerna och ger möjlighet för Mariehus att fullfölja sina åtaganden gentemot hyresgästerna.

Vd på Mariehus, Jonas Hedberg, är också nöjd. Framför allt med att det blev en uppgörelse som sträcker sig över två år.
– Jag tycker att det känns jättebra. Nu vet både hyresgästerna och vi som förvaltare hur det kommer att se ut de närmasta två åren.

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.