HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna höjs mer än snittet i Kumla

Kumla Hyresgästerna hos Kumlabostäder får en höjd hyra med 1 procent nästa år. Det är högre än genomsnittet i Region Mitt.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyrorna i Kumla höjs med 1 procent 2018.

Hyresgästföreningen och Kumlabostäder har kommit överens om hyreshöjningen för 2018. Överenskommelsen innebär att hyran höjs med en procent från och med 1 januari samt att avgiften för individuell vattenförbrukning är oförändrad mot föregående år.

För den med en hyra på 5000 kronor i månaden innebär höjningen det en kostnadsökning på 50 kronor per månad.

Läs ocksåNya ägardirektiv för Mitthem

Det är något högre än genomsnittet i Region Mitt – där länen Örebro, Värmland, Dalarna och Södermanland ingår. Genomsnittshöjningen bland kommunala bolag ligger just nu på 0,89 procent och förväntas inte ändras nämnvärt med de hyresförhandlingar som kvarstår.

– En procent är en rimlig kompromiss med de ekonomiska förutsättningar som gäller i år. Visst hade vi gärna plockat bort några tiondelar till, men det finns ökningar bland driftskostnaderna som motiverar höjningen, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson.

Läs också Kritik mot Mariehus sponsring av golfhål Nu hör SBB till Dalarnas största Segdragen tvist över i Falköping Kontroversiell motion lyftes bort på förbundsstämman

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.