Annons

Hyrorna höjs mer än snittet i Kumla

Kumla Hyresgästerna hos Kumlabostäder får en höjd hyra med 1 procent nästa år. Det är högre än genomsnittet i Region Mitt.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyrorna i Kumla höjs med 1 procent 2018.

Hyresgästföreningen och Kumlabostäder har kommit överens om hyreshöjningen för 2018. Överenskommelsen innebär att hyran höjs med en procent från och med 1 januari samt att avgiften för individuell vattenförbrukning är oförändrad mot föregående år.

För den med en hyra på 5000 kronor i månaden innebär höjningen det en kostnadsökning på 50 kronor per månad.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är något högre än genomsnittet i Region Mitt – där länen Örebro, Värmland, Dalarna och Södermanland ingår. Genomsnittshöjningen bland kommunala bolag ligger just nu på 0,89 procent och förväntas inte ändras nämnvärt med de hyresförhandlingar som kvarstår.

– En procent är en rimlig kompromiss med de ekonomiska förutsättningar som gäller i år. Visst hade vi gärna plockat bort några tiondelar till, men det finns ökningar bland driftskostnaderna som motiverar höjningen, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson.

Annons
Läs också Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.