HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna höjs mer än snittet i Kumla

Kumla Hyresgästerna hos Kumlabostäder får en höjd hyra med 1 procent nästa år. Det är högre än genomsnittet i Region Mitt.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyrorna i Kumla höjs med 1 procent 2018.

Hyresgästföreningen och Kumlabostäder har kommit överens om hyreshöjningen för 2018. Överenskommelsen innebär att hyran höjs med en procent från och med 1 januari samt att avgiften för individuell vattenförbrukning är oförändrad mot föregående år.

För den med en hyra på 5000 kronor i månaden innebär höjningen det en kostnadsökning på 50 kronor per månad.

Läs ocksåNya hyror i Falun och Ludvika

Det är något högre än genomsnittet i Region Mitt – där länen Örebro, Värmland, Dalarna och Södermanland ingår. Genomsnittshöjningen bland kommunala bolag ligger just nu på 0,89 procent och förväntas inte ändras nämnvärt med de hyresförhandlingar som kvarstår.

– En procent är en rimlig kompromiss med de ekonomiska förutsättningar som gäller i år. Visst hade vi gärna plockat bort några tiondelar till, men det finns ökningar bland driftskostnaderna som motiverar höjningen, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson.

Läs också Socialdemokraterna beredda att ge efter i bostadspolitiken Östersundshems ex-vd åtalas för grov ekonomisk brottslighet Hyreshöjning för boende i Landskronahem 9 000 lägenheter får hyreshöjning i Kristianstad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.