Annons

Ingen chockhöjning för hyresgäster i Hällefors

Hällefors Hyresgästföreningen och Boab i Hällefors har förhandlat klart om hyrorna. Höjningen för bostadsbolagets 800 lägenheter slutade på 0,73 procent.

Hällefors bostad, Boab, har ett stort antal äldre fastigheter som är i behov av renovering. Trots det kom Boab och Hyresgästföreningen förra veckan överens om att inte höja hyran med mer än 0,73 procent för hyresgästerna.

– Vi hade hoppats att hamna strax under en procent i hyreshöjning då vi måste göra en del underhållsarbete på våra äldre bostäder framför allt, säger Rikard Johansson, vd på Hällefors bostad.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Även om Rickard Johansson tyckte att hyran skulle höjas lite till har han full förståelse för Hyresgästföreningens krav.

Annons

– Det har varit en bra förhandling. Det är klart att Hyresgästföreningen vill hålla nere hyran så mycket det går, det är ju deras jobb. Jag tror det här blir bäst i slutändan för våra hyresgäster, säger Rickard Johansson.

Marcus Johansson, förhandlare på Hyresgästföreningen region Mitt, är nöjd med förhandlingen och samarbetet med Boab. De båda parterna var överens om att de mesta av hyreshöjningen ska gå till underhållsarbete och att fräscha upp i bostadsmiljön för hyresgästerna.
– Det var en bra hyresförhandling, det här gynnar hyresgästerna som får en trevligare miljö. Samtidigt blir det ingen chockhöjning utan hyresgästerna får ta del av de ekonomiska fördelar som fastighetsägare har fått på grund av den låga räntan, säger Marcus Johansson.

Annons
Läs ocksåLagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"Tvådelad bild med en man i yngre medelåldern i kavaj och en digital tavla från tingsrätten som visar pågående förhandlingar.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Efter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst” Ny toppnotering för halländska hyror – berör tusentals hushåll i Kungsbacka och Varberg Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.