Annons

Ingen hyreshöjning i januari – trots avtal

Stockholm Hyrorna i Familjebostäder, Svenska Bostäder och Stockholmshem är oförändrade under januari. Redan vid förra årets förhandlingar kom man överens om att höja hyrorna med cirka 2 procent nästa år. Men Hyresgästföreningen har begärt omförhandling och därför väntar bolagen med höjningen.​

​– Vi tar inte ut någon höjning på januarihyran eftersom förhandlingarna pågår, säger Sandra Plavinskis på Svenska Bostäder, och berättar att avierna bör landa i hyresgästernas brevlådor i mitten av nästa vecka.

Också Stockholmshem och Familjebostäder fryser januarihyran under tiden man förhandlar med Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– I och med vi har diskussioner med Hyresgästföreningen, tyckte vi att vi gör så här så länge. Hyran för januari är oförändrad, men vi vet ännu inte hur det blir för resten av året, säger Mia Wester Carlsson på Familjebostäder.

Annons

Hon har ännu inte hört några reaktioner på beskedet:

– Ofta får vi inte det, om det är positiva nyheter. Vi hoppas att hyresgästerna är nöjda och glada.

Annons
Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.