Annons

KBAB:s hyror klara

Västmanland Årets hyresförhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Köpings Bostads AB är klara. Den 1 mars höjs hyrorna med allt från 0,35 till 0,95 procent.
Foto: Monika Steczkó
KBAB:s hyror är klara för 2017.

Överenskommelsen innebär att hyrorna i genomsnitt ökar med 0,6 procent, eller cirka 30 kronor i månaden för en genomsnittslägenhet. Hyran för parkeringsplatser höjs även den, med 10–21 kronor i månaden.

De nybyggda lägenheterna i kvarteret Hake omfattas inte av höjningen.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Framför allt är det ökade kostnader för reparationer, underhåll och taxor som ligger bakom höjningen.

Annons

– Vårt egentliga behov med tanke på underhåll är något högre än vad överenskommelsen ger, men vi är ändå nöjda, säger Peter Landin, vd, i en kommentar.

I överenskommelsen ingår också att de hyresgäster som bott hos KBAB i tio år får en så kallad trohetsrabatt på 500 kronor som dras av på junihyran.

Läs ocksåSusannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta”En tvådelad bild. En text med texten skadestånd. En bild på en kvinna som tittar rakt fram.

Köpings Bostads AB är ett av Sveriges äldsta bostadsföretag och fyller i år 100 år.

Annons

Bolaget förvaltar cirka 2 700 lägenheter i Köping, Kolsva och Munktorp.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Värd tog ut halv miljon i överhyra – hyresgästen Lars: "Dålig stil" Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Hyreshöjningen i juli var inte nog – nu krävs hyresgästerna på flera tusen kronor mer i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.