Annons

KBAB:s hyror klara

Västmanland Årets hyresförhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Köpings Bostads AB är klara. Den 1 mars höjs hyrorna med allt från 0,35 till 0,95 procent.
Foto: Monika Steczkó
KBAB:s hyror är klara för 2017.

Överenskommelsen innebär att hyrorna i genomsnitt ökar med 0,6 procent, eller cirka 30 kronor i månaden för en genomsnittslägenhet. Hyran för parkeringsplatser höjs även den, med 10–21 kronor i månaden.

De nybyggda lägenheterna i kvarteret Hake omfattas inte av höjningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Framför allt är det ökade kostnader för reparationer, underhåll och taxor som ligger bakom höjningen.

Annons

– Vårt egentliga behov med tanke på underhåll är något högre än vad överenskommelsen ger, men vi är ändå nöjda, säger Peter Landin, vd, i en kommentar.

I överenskommelsen ingår också att de hyresgäster som bott hos KBAB i tio år får en så kallad trohetsrabatt på 500 kronor som dras av på junihyran.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

Köpings Bostads AB är ett av Sveriges äldsta bostadsföretag och fyller i år 100 år.

Annons

Bolaget förvaltar cirka 2 700 lägenheter i Köping, Kolsva och Munktorp.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.