Annons

Klart med Heimstadens hyror i Vaxholm

Vaxholm Tre procents hyreshöjning från den 1 juli. Det blev resultatet av förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Heimstaden om bolagets lägenheter i Vaxholm.

Utslaget på helåret 2008 blir höjningen därmed 1,5 procent.

– Jag är nöjd, säger Hyresgästföreningens förhandlare Peter Svanberg och pustar ut.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Heimstaden gick nämligen ut med hyreskrav som för vissa fastigheter i Vaxholm låg på tvåsiffriga belopp. Sedan dess har parterna haft många diskussioner och träffats åtskilliga gånger.

I februari gick Heimstaden dessutom ut i ett brev till sina hyresgäster och anklagade Hyresgästföreningen för att ha skapat oro genom felaktiga påståenden.

Annons

– Ett märkligt agerande. Vi redovisade bara de hyreskrav som vi fått från Heimstaden, tycker Peter Svanberg.

Läs ocksåHyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidragUtsnitt av tre översta våningarna på ett hus sett snett nedifrån. träfasad och balkonger åt vänster, gaveln i grått material åt höger. Blå himmel med ett litet moln i bakgrunden. Hyresgäster i tre hus i Rickomberga riskerade kraftiga hyreshöjningar på grund av en rättstvist runt om fastighetsägaren hade rätt till statligt investeringsstöd.

Men trots det stundtals kräva klimatet har parterna nu nått en uppgörelse. Ett undantag från den är dock fastigheten Smeden 3 som bara får en höjning med 2,0 procent från den 1 juni, eftersom den redan har en hög hyresnivå.

Tidigare i våras hade parterna också kommit överens om en höjning med 2,2 procent från den 1 april för en av fastigheterna.

Annons

Heimstaden köpte i fjol fastigheterna i Vaxholm av Stena Fastigheter.

Läs ocksåPer krävs på skyhög hyreshöjning och 90 000 i retroaktiv hyra: "Har inte råd"
Läs också Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.