Annons

Kooperativa hyreslägenheter byggs i Svenljunga

Svenljunga Nu är det fritt fram att bygga 14–18 nya lägenheter i centrala Svenljunga. Detaljplanen är godkänd och huset blir i fyra våningar. – Nu håller vi på och tar fram en detaljplan som gör det möjligt att bygga ytterligare ett hus i samma storlek. Förhoppningsvis finns sedan två huskroppar, säger Susanne Norberg, miljö- och byggchef på Svenljunga kommun.

Lägenheterna kommer att byggas på järnvägsområdet där det tidigare fanns en bangård. 

Annons
– Det finns behov av lägenheter i centrala Svenljunga. Lägenheterna byggs så det gör det möjligt för äldre och handikappade att bo där, säger Susanne Norberg.
I diskussionen finns med att hyra ut lägenheterna med kooperativ hyresrätt. Hyresgäster betalar en insats när man flyttar in i huset. Insatsen är hyresgästen sedan garanterad att få tillbaka vid eventuell flytt. Uppsägningstiden är som vanligt tre månader.
Detaljplanen för den andra huskroppen är nu på utställning. Går allt i lås kan beslut tas under augusti månad.
– Den första detaljplanen blev överklagad, men kommunen fick rätt. Vi hoppas därför att planen går igenom denna gång, säger Susanne Norberg.  

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Lediga lägenheter när Migrationsverket lämnar Sjuhärad Rekordyrkande prutades men hyrorna höjs i Svenljunga Exklusiv intervju: Svenbo:s sparkade vd ger sin version "Skamlig hantering av vd-frågan" - Avgående Svenbo-ordförande är djupt kritisk Befarar nytt kaos hos Svenbo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.