HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kräver fyra tvångsförvaltningar i Trelleborg

Trelleborg Två hyresvärdar i Trelleborg har slarvat med bland annat elräkningarna. Nu kräver Hyresgästföreningen att fyra fastigheter tvångsförvaltas.

På tisdagen försvann strömmen på Stavstensvägen 71 i Trelleborg efter att ägaren, en 39-årig kvinna underlåtit att betala elräkningen. Skulden till Trelleborgs energi uppgår till drygt 40 000 kronor. Slarvet drabbar hyresgästerna i husets fyra lägenheter. Hyresgästföreningen lämnade in en ansökan till hyresnämnden med krav på omedelbar tvångsförvaltning.

– Ett längre avbrott av elleverans till fastigheten skulle medföra stora problem för hyresgästerna, därför är det viktigt att agera snabbt, konstaterar Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparFörbjudet att röka

Liknande elavbrott drabbade i förra veckan även hyresgästerna hos en ökänd Trelleborgsvärd, en 57-årig man med en rad ärenden hos Hyresgästföreningen. Hyresgästföreningen kräver att tre av mannens fastigheter tvångsförvaltas.

Annons

– En fjärde fastighet ska enligt uppgift vara under försäljning. Tydligen så vill han sälja alla sina fastigheter, säger Lovisa Prodenius.

Efter att mannen betalt av en del av skulden på drygt 107 000 kronor fick hyresgästerna strömmen tillbaka temporärt men Trelleborgs Energi hotar fortsatt med att strypa strömmen om inte hela skulden betalas. Vid mötet i hyresnämnden i måndags fick mannen två veckor på sig att ta fram ett förvaltningsavtal med en oberoende förvaltare.

Annons
Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus
Läs också Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.